Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η προεδρική δήλωση στο ΣΑ για τα Βαρώσια και η πανδημία είναι τα κυριότερα θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Προβάλλονται επίσης η απόφαση του Ισραήλ για τα ταξίδια προς Κύπρο, οι διορισμοί στα ΔΣ ημικρατικών, η έναρξη των Ολυμπιακών στο Τόκιο και οι κυπριακές συμμετοχές, καθώς και οι εξελίξεις με τα επεισόδια στο «Δία».

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ρητή καταδίκη της Τουρκίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας» και αναφέρεται στις αλλαγές στο κείμενο και στη στήριξη προς Κύπρο. Αλλού γράφει για τη 16χρονη, που νοσηλεύεται με κορωνοϊό, αναφέρεται στην ανάρτηση της θείας της ότι δεν υπάρχει καμμιά σκευωρία, όπως και στο ότι σήμανε συναγερμός στο Υπ. Υγείας μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε οίκους ευγηρίας και παιδική στέγη. Η «Α» αλλού γράφει ότι η Κύπρος είναι στην κόκκινη κατηγορία του Ισραήλ για ταξίδια.

«Οι 15 του ΣΑ του ΟΗΕ έδειξαν Ερντογάν-Τατάρ» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης», γράφοντας ότι ομόφωνα εγκρίθηκε η προεδρική δήλωση καταδίκης για τα Βαρώσια. Αλλού αναφέρει πως αναζητούν κλίνες ΟΚΥΠΥ και Υπ. Υγείας μετά τις συνεχιζόμενες αυξήσεις στα κρούσματα. Ο «Π» σε άλλο θέμα γράφει για τους διορισμούς στα ΔΣ των ημικρατικών και αναφέρει ότι κυρίαρχος είναι ο ΔΗΣΥ.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Καταδίκη Τουρκίας-Τατάρ» και αναφέρει ότι υπήρξε έντονο παρασκήνιο για να επιτευχθούν ξεκάθαρες αναφορές στην προεδρική δήλωση. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει φωτογραφία από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο και σημειώνει ότι ήταν “ασθενούσαα” λόγω Covid-19 η χθεσινή τελετή έναρξης. Επίσης γράφει ότι σήμανε συναγερμός από κρούσματα σε γηροκομεία και νοσοκομεία.

«Δείχνουν συνομιλίες για ανατροπή τετελεσμένων στο Βαρώσι» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που αναφέρει πως το ΣΑ καταδικάζει τις εξαγγελίες για Βαρώσια και αντιδράσεις καταγράφονται από Άγκυρα, ενώ προσθέτει πως πιο ορατή από ποτέ είναι η διχοτόμηση. Αλλού αναφέρει πως κινδυνεύουν ζωές και είναι σε αναμονή ασθενείς για εισαγωγές. Επίσης δημοσιεύει φωτογραφία και ρεπορτάζ από την έναρξη των Ολυμπιακών στο Τόκιο και την είσοδο της κυπριακής αποστολής στο στάδιο.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Σταθερή στάση για Βαρώσια» γράφει στο κύριο θέμα της για τη δήλωση του ΣΑ για τα Βαρώσια και την καταδίκη Τουρκίας και Τ/κ. Αλλού γράφει πως ο επιδημιολόγος που συνελήφθη για τα επεισόδια αφέθηκε ελεύθερος, αφού κατηγορήθηκε. Επίσης γράφει για την επίσκεψη της αναπληρώτριας Πρωθυπουργού του Λιβάνου στην Κύπρο, δημοσιεύοντας σχετική φωτογραφία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: