Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η έγκριση χθες από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN), του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης της Κύπρου, οι ενστάσεις των επιστημόνων σε σχέση με το νέο καθεστώς που θα ισχύει από 1η Αυγούστου σε σχέση με τα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), και το θέμα του θεσμού των Ταμείων Προνοίας, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα.

Η “Αλήθεια” στο κύριο της θέμα με τίτλο “Αρχίζει να ρέει χρήμα…” γράφει ότι το ECOFIN ενέκρινε χθες το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου. Αλλού γράφει για τις εξελίξεις στο Βαρώσι και αναφέρει ότι “δεν ακούν κανένα, άνοιξαν άλλα 500 μέτρα παραλίας στο Βαρώσι”. Αναφέρει ακόμη ότι η Βουλή εξετάζει εκτάκτως σήμερα την αναπομπή για τις εκποιήσεις.

Ο “Πολίτης” με τίτλο “Ενστάσεις επιστημόνων για χρέωση των rapid tests” γράφει ότι αποκλείουν lockdown οι επιδημιολόγοι και ποντάρουν στο safepass. Αλλού γράφει για τις χθεσινές επαφές του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ. Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμη στην έκτακτη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής για να αποφασίσει επί του αναπεμφθέντος νόμου για τις εκποιήσεις.

Ο “Φιλελεύθερος” στο κύριο του θέμα με τίτλο “Ζητούν συνέχιση δωρεάν τεστ” γράφει ότι η επιστημονική ομάδα διαφωνεί με τον τερματισμό των δωρεάν τεστ και ότι συμφωνούν για τρίτη δόση εμβολίου. Σε άλλη είδηση γράφει ότι “ούτε νερό να πιουν δεν βρίσκουν οι επισκέπτες στο Κούριο”. Γράφει επίσης ότι φόρτωσαν στους φορολογούμενους ένα εκατομμύριο για το τρίγωνο Μακαρίου.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Ενέργειες διάβρωσης και υπόσκαψης του θεσμού των Ταμείων Προνοίας” γράφει ότι ο Έφορος Ταμείων Προνοίας προχώρησε στην αλλαγή της σχετικής οδηγίας. Αλλού, γράφει ότι αιτητές ΕΕΕ αναμένουν μήνες ενώ είναι αδύνατη η επικοινωνία με το Υπουργείο. Γράφει επίσης για τροφική δηλητηρίαση για 30 νεοσύλλεκτους στο ΚΕΝ Λάρνακας.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο “10 ευρώ πλαφόν για τα rapid tests” γράφει ότι τα δωρεάν τεστ σταματούν από 1η Αυγούστου. Σε άλλη της είδηση η εφημερίδα αναφέρεται σε δήλωση του Τ/κ ηγέτη ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το άνοιγμα των Βαρωσίων είναι νόμιμη ενέργεια. Γράφει ακόμη για τα δύο κρούσματα κορωνοϊού στην ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: