Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Ποικίλα είναι τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου με το Κυπριακό και την οικονομία να δεσπόζουν.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Δεν το χωνεύουν οι Τούρκοι» και γράφει ότι για Τρίτη μέρα το κατοχικό καθεστώς επέκρινε την προεδρική δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό και την Αμμόχωστο. Προβάλλει επίσης τους δύο θανάτους και 727 περιστατικά του κορωνοϊού χθες σημειώνοντας ότι στο 1% έπεσε το ποσοστό θετικότητας. Αλλού αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είναι έτοιμος να πάρει το διαβατήριο από τον Ερσίν Τατάρ και μέλη της ψευδοκυβέρνησης.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Ράλι για 14 ορόσημα ως το τέλος της χρονιάς» γράφει ότι ανοίγει ο δρόμος για την άντληση των πρώτων κονδυλίων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με τη χώρα να καλείται να υλοποιήσει 14 επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις μέχρι το Δεκέμβριο. Γράφει επίσης ΄τι σήμερα ή αύριο αναμένεται να δοθεί η τοποθέτηση της ΕΕ για το θέμα της Αμμοχώστου. Γράφει επίσης ότι το ανώτατο με απόφασή του σε υπόθεση αγωγής του πρώην βουλευτή του ΔΗΚΟ Ανδρέα Αγγελίδη κατά του «Π» επιβεβαίωσε πως η αφελής στρατηγική μαζικών προσφυγών στο ΕΔΑΔ οδήγησε στην αναγνώριση της επιτροπής Αποζημιώσεων.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Κλείνει το κεφάλαιο προεδρίας» αναφέρεται στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Προέδρου της Δημοκρατίας στον «Φ», όπου αναφέρει ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει επανεκλογή το 2023. Γράφει επίσης ότι ειρηνική ήταν η εκδήλωση των διαδηλωτών εναντίον του SafePass. Αλλού αναφέρει ότι η πλειοψηφία της Βουλής θα απορρίψει την αναπομπή του νόμου για τις εκποιήσεις. Την Τρίτη θα συνέλθει εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και πιθανό η ολομέλεια της Βουλής.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα «Αντιφάσεις και παλινωδίες επιτείνουν την αναξιοπιστία μας διεθνώς» και γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να διαλέξει ή συνομιλίες στη βάση των συγκλίσεων ή σύγκλιση για πολιτική ισότητα. Γράφει επίσης ότι  η αυταρχική επιβολή εμβολιασμών προκαλεί αντιδράσεις. Η «Χ» μιλά επίσης για έλλειψη επιχειρησιακού σχεδιασμού και ανεπάρκεια καταλογίζει το ΑΚΕΛ στο Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ γιατί προχώρησε εκ νέου στην επίταξη του Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: