Γιάννης Αντετοκούνμπο, simply the best: Ο νέος Ζορμπάς της Ελλάδας, νέος βασιλιάς στο ΝΒΑ [videos]

Ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μπακς και του παγκόσμιου μπάσκετ Γιάννης αντετοκούνμπο πανηγυρίζει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο NBA και τη δική του διάκριση epa09355820 EPA/TANNEN MAURY




Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει το ματς της ζωής του, οι Μπακς επικράτησαν των Σανς με 105-98 και αναδείχθηκαν πρωταθλητές του ΝΒΑ για δεύτερη φορά στην ιστορία τους μετά το 1971. Ο Γιάννης αναδείχθηκε ο MVP των τελικών.

Πλέον, όλος ο κόσμος μιλάει και… παραμιλάει για τον Greek Freak και ο διεθνής θαυμασμός και η αναγνωρισιμότητα του ταλέντου του τον φέρνουν μεγάλο Ελληνα πρεσβευτή δίπλα στην παγκόσμια φήμη του Zorba the Greek…

Ο Γιάννης, με τουλάχιστον 50 πόντους, αναδείχτηκε ο πολυτιμότερος παίκτης σε αγώνα τελικών, στην ιστορία του NBA. Ξέφρενοι οι πανηγυρισμοί σε όλο τον κόσμο, με  την ελληνική σημαία να κυματίζει ψηλά στους αιθέρες. Ψηλά και τα μηνύματα, κόντρα στις διακρίσεις και τον ρατσισμό. Ιδιαίτερα πανηγυρικό το κλίμα στα Σεπόλια, τη γειτονιά όπου ο Γιάννης ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα, μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Ορεξάτος, όπως ήταν φυσιολογικό, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο MVP των τελικών είχε μεγάλα κέφια αλλά ήταν και πολύ συναισθηματικός καθώς όταν η συζήτηση πήγε στην οικογένεια του και ειδικότερα στην μητέρα του αλλά και τον πατέρα του, που έχασε πριν από τέσσερα χρόνια, ο Γιάννης έβαλε τα κλάματα.

Πιο συγκεκριμένα ο «Giannis» είπε:

«Αυτό είναι για τη μητέρα μου, δούλεψε πολύ σκληρά για να είμαι εδώ. Αυτό είναι για τον πατέρα μου, που βλέπει από ψηλά. Αυτό είναι για τη σύντροφό μου, που φροντίζει και προσέχει τον γιο μου. Αυτό είναι για τα αδέρφια μου. Μπορεί να είμαι ξεροκέφαλος κάποιες φορές, απομακρύνομαι από τα social media γιατί θέλω πολύ να πετύχω αυτό εδώ, να τα καταφέρω. Κάθε μέρα, όμως το κάνω για τη μητέρα, τον πατέρα μου, τη σύντροφό μου, τα αδέλφια μου.

Ξέρετε τι θέλω να κάνω; Θέλω να δημιουργήσω μια μηχανή του χρόνου και να πάω πίσω και να κερδίσω το Rookie of the Year και μετά να παίζω ερχόμενος από τον πάγκο για να κερδίσω το Sixth Player of the Year. Πλάκα κάνω. Θέλω να γιορτάσουμε, να το ευχαριστηθούμε.

Πρέπει να το ξανακάνουμε! Όταν κέρδισα το MVP σκέφτηκα, πάει τελείωσε, πάμε στο επόμενο, πρέπει να το ξανακάνω. Αυτό το συναίσθημα όμως είναι… εξάρτηση. Αγαπώ να παίζω στα NBA Playoffs, αγαπώ να παίζω με αυτά τα παιδιά. Εύχομαι να το ξανακάνουμε.

Σημαίνει πολλά για μένα η στήριξη από τον Κόμπι Μπράιαντ. Στην αρχή φαινόταν σαν αστείο, αυτό που έκανε με τις προκλήσεις. Γι αυτό του έστειλα μήνυμα, για το ποια είναι η πρόκληση που έχει για μένα. Όταν μου είπε για το “MVP” σκέφτηκα “ο Κόμπι έχει τέτοια εικόνα για μένα; Έχει τέτοια πίστη σε μένα;”. Δεν ήταν κάτι σαν υποχρέωση ή κάτι, αλλά κάτι που ήθελα να πετύχω.

Όταν υπέγραψα το νέο μου συμβόλαιο, ήταν γιατί δεν ήθελα να απογοητεύσω κανέναν».

Το έπος του Γιάννη σε αριθμούς

Η παράσταση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους NBA Finals ήταν θρυλική. Ο «Giannis» ήταν πραγματικά κυρίαρχος και όπως ήταν φυσιολογικό κατέκτησε και το MVP των τελικών.

Παρακάτω είναι μερικά από τα κατορθώματα του «Greek Freak»

  • Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σημειώνει τουλάχιστον 40 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 μπλοκ σε αγώνα των τελικών.
  • Έγινε μόλις ο 7ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σημειώνει 50 πόντους σε αγώνα των ΝΒΑ Finals.
  • Έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Σακίλ Ο΄Νιλ (2000) που είχε +40 πόντους και +10 ριμπάουντ σε τρία διαφορετικά παιχνίδια στους NBA Finals.
  • Μόνο ο Αντετοκούνμπο και ο Μάικλ Τζόρνταν έχουν κατακτήσει δύο MVP κανονικής περιόδου, ένα MVP τελικών και ένα βραβείο Καλύτερου Αμυντικού της Χρονιάς.
  • Είναι ο πρώτος MVP των τελικών που έχει πάρει και το βραβείο του Πιο Βελτιωμένου Παίκτη (2016/17)
  • Είναι ένας από 3 Ευρωπαίους που έχουν κατακτήσει MVP των τελικών και ένας από συνολικά 5 μη-αμερικανούς.
  • Ισοφάρισε το ρεκόρ του Μπομπ Πέτιτ (1958) με 50 πόντους σε ματς των τελικών που κρίνει τον τίτλο.
  • Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο (Γιάννης, Θανάσης, Κώστας) έγιναν τα πρώτα τρία αδέρφια με δαχτυλίδι στο ΝΒΑ.

Η ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο γίνεται ταινία

Μία ταινία αφιέρωμα στον MVP του MBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο ετοιμάζει η Disney για το επερχόμενο συνδρομητικό τηλεοπτικό δίκτυο της Disney+. Η ιστορία του διεθνή μπασκετμπολίστα έχει αγγίξει την αμερικανική βιομηχανία θεάματος και τα γυρίσματα ήδη ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα στην Αθήνα, στα Σεπόλια, εκεί που ο Γιάννης ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ.

Η ταινία θα παρουσιάζει την ζωή και την σταδιοδρομία του Γιάννη Αντετοκουνμπο στο NBA αλλά και τα χρόνια του στην Ελλάδα και την πρώτη του επαφή με το μπάσκετ.

Η αρχή απ’ τα Σεπόλια μέχρι την κορυφή του NBA

Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην Ελλάδα πριν βρεθεί στην Ισπανική CAI Zaragoza το 2013 και μετέπειτα στο NBA όπου κατέκτησε τον τίτλο του πιο σημαντικού παίκτη (MVP) για τις επιδόσεις του το 2017.

Ο Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1994 στην Αττική και είναι νιγηριανής καταγωγής. Οι γονείς του, Βερόνικα και Τσαρλς -πρώην αθλήτρια του άλματος εις ύψος η πρώτη και πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ο δεύτερος- μετανάστευσαν μαζί με τον γιο τους, Θανάση, από το Λάγος της Νιγηρίας στην Ελλάδα, το 1991, κι εγκαταστάθηκαν στα Σεπόλια, αφήνοντας τον μεγαλύτερο γιο τους, Φράνσις, στο Λάγος με τους παππούδες του. Λίγο αργότερα από τη γέννηση του μπασκετμπολίστα, δύο νέα μέλη προστέθηκαν στην οικογένεια, ο Κώστας και ο Αλέξης.

Οι γονείς του δυσκολεύονταν να αντεπεξέλθουν, μιας και δεν τους δίνονταν αρκετές ευκαιρίες για εργασία, και τόσο η οικονομική τους κατάσταση όσο και οι συνθήκες διαβίωσης ήταν δυσχερείς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ψηφίστηκε από κοινό, δημοσιογράφους, παίκτες και προπονητές βασικός παίκτης για την ομάδα της Ανατολής στον αγώνα επίδειξης 2017 NBA All-Star, ο πρώτος παίκτης των Μπακς, αλλά και ο πρώτος βασικός παίκτης της ομάδας, μετά από πολλά χρόνια όπου μέλος των Μιλγουόκι Μπακς είχε κερδίσει τους αντίστοιχους τίτλους. Το 2018 ψηφίστηκε και πάλι 2018 NBA All-Star κι έγινε το πρώτο μέλος της ομάδας, από το 1980, που ονομάστηκε με αυτόν τον τίτλο για δύο συνεχόμενα All-Star Games.

O Γιάννης έγραψε για άλλη μια φορά ιστορία, το 2019 καθώς είναι ο ένας από τους δύο αρχηγούς στο All Star Game της χρονιάς! O «Greek Freak» σάρωσε στην ψηφοφορία της Ανατολής για τη ετήσια γιορτή του ΝΒΑ, συγκεντρώνοντας 4.375.747 ψήφους, ενώ ο αρχηγός της Δύσης, Λεμπρόν Τζέιμς είχε 4.620.809.

Η σημαντική επιτυχία του όμως   το 2019 ήταν αυτή όταν ο Έλληνας σούπερ-σταρ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει βάλει όριο τον ουρανό και κάθε φορά φτάνει και πιο ψηλά!

Aπόδειξη η σημερινή απίστευτη διάκρισή του…

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Το σήκωσε! Με 50 πόντους του διαστημικού Γιάννη, πρωταθλητές του ΝΒΑ οι Μπακς του Μιλγουόκι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: