Για βέλη και τόξα μιλά ο υποτακτικός Τατάρ: Σχεδόν προδότη λέει τον Ακιντζί ο Τσελίκ

File photo: O πρώην κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Είναι γνωστό πως σε ολοκληρωτικά καθεστώτα δεν είναι αρεστή έστω η παραμικρή κριτική. Σε αυτή τη λογική και ο Ομέρ Τσελίκ επιτέθηκε στον Μουσταφά Ακιντζί που δεν προσκυνάει τον Ερντογάν.

Ποτέ κατά την διάρκεια της θητείας του ο Ακιντζί δεν υπερασπίστηκε τις θέσεις των τουρκοκυπρίων, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και αντιπρόεδρος του Ερντογανικού κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας ΑΚΡ.

Κλήθηκε να σχολιάσει την ανάρτηση του τέως κατοχικού ηγέτη αναφορικά με την ανακοίνωση του Τούρκου Προέδρου για το νέο ψευτοπροεδρικό μέγαρο στα κατεχόμενα ανέφερε: «Δείτε ποιες ήταν οι θέσεις του Ακιντζί κατά την διάρκεια της θητείας του. Έκανε δηλώσεις συνεχώς που ήταν κοντά στις θέσεις των Ε/κ». Ο κ. Τσελίκ είπε ότι ο κ. Ακιντζί όταν έκανε δηλώσεις υπήρχαν πάντοτε αντιδράσεις από τους Τ/κ και την Τουρκία ενώ οι δημοσιογράφοι στη «νότια Κύπρο» – κατά την έκφρασή του – και την Ελλάδα εξέφραζαν ικανοποίηση.

Θυμάστε έκανε και μια δήλωση ενάντια στην προσάρτηση του Χατάι (Αλεξανδρέττα) στην Τουρκία, πρόσθεσε.

Και στη μέση ο… κυνηγός Τατάρ

Το βέλος έχει βγει από το τόξο και κινείται προς τον στόχο και δεν υπάρχει δύναμη να το αποτρέψει, δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης και φερέφωνο του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ, λέγοντας πως οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για στήριξη στο όραμα της λύσης δύο κρατών, τους δίνει δύναμη.

Σε γραπτή του δήλωσε ο ψευτοηγέτης είπε ότι η μόνη ρεαλιστική λύση στην Κύπρο είναι αυτή που θα βασίζεται στην ύπαρξη δύο ίσως, κυρίαρχων κρατών, την οποία στηρίζει η πιο δυνατή και μεγάλη χώρα της περιοχής, η Τουρκία. Για την ομοσπονδιακή λύση είπε ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και έχει μείνει ένα όνειρο.

Έκανε δε λόγο σε πιλοτική περιοχή του Βαρωσίου που θα τεθεί εκτός στρατιωτικής ζώνης με πρόθεση να αποκατασταθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και μια ομηρία που έχει δημιουργήσει το άλυτο κυπριακό πρόβλημα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Να τηρηθούν τα ψηφίσματα Συμβουλίου Ασφαλείας για Βαρώσια, λέει εκπρόσωπος Κομισιόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: