Τον πάει για κυρώσεις τον Ερντογάν ο Μενέντεζ: Καθήκον των ΗΠΑ να καταστήσουν την Άγκυρα υπόλογη για τα Βαρώσια

File Photo O γερουσιαστής Μπομπ Μεντένεζ EPA/MICHAEL REYNOLDS μέσω ΚΥΠΕ
Η τουρκική πρόταση για τη δημιουργία δύο κρατών στη Κύπρο αλλά και οι σχεδιασμοί για την “αξιοποίηση” της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων συνιστούν απειλή όχι μόνο για την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και για την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής εκτιμά ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος “προαναγγέλλει” μέτρα εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν, της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας τονίζει πως είναι καθήκον των ΗΠΑ να διασφαλίσουν ότι τα μάτια του κόσμου θα παραμείνουν στραμμένα στην Κύπρο και ότι η Άγκυρα θα καταστεί υπόλογη για τις πράξεις της.

«Με απλά λόγια, ο Ερντογάν δεν είναι φίλος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον υπουργό Μπλίνκεν για να διερευνήσουμε νέα μέτρα που μπορεί να λάβει η κυβέρνηση Μπάιντεν για να διασφαλίσει ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα αντιμετωπίσει πρόσθετες συνέπειες για την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και για την απροκάλυπτη αποφασιστικότητά του να κλέψει τους Κύπριους από τον έλεγχο της μοίρας τους.

Ως γνωστό, ο κ. Μενέντεζ μαζί με άλλους γερουσιαστές ζήτησαν από τον πρόεδρο Μπάιντεν να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για το θέμα των Βαρωσίων.

Ως  ΗΠΑ πρέπει να παραμείνουν σταθερές στη δέσμευσή μας να βοηθήσουμε στον τερματισμό της τραγικής διαίρεσης αυτού του νησιωτικού έθνους», επισήμανε ο κ. Μενέντεζ.

Κάνοντας λόγο για μια ζοφερή επέτειο, ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας είπε πως η ιστορία έχει αποδείξει ότι τα γεγονότα της παράνομης εισβολής χρησίμευσαν μόνο για να διαφυλάξουν την ολοένα πιο επιθετική και επικίνδυνη στάση της Τουρκίας, η οποία αντιτίθεται στα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και  των στενότερων συμμάχων και συνεργατών τους.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Ο Μπλίνκεν εξευτέλισε τον Ερντογάν, απόλυτη καταδίκη για τα Βαρώσια: Οι ΗΠΑ θα ζητήσουν έντονη αντίδραση από το Σ.Α. του ΟΗΕ


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: