Γερμανία: Ισχυρή έκρηξη με τραυματίες και αγνοούμενους σε εργοστάσιο στο Λεβερκούζεν

File Photo Άνθρωποι περπατάνε πάνω σε γέφυρα ενώ πυκνοί καπνοί υψώνονται από το χημικό εργοστάσιο στην περιοχή Chempark του Λεβερκούζεν τη Γερμανίας στις 27 Ιουλίου 2021. Οι Αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες ότι έχει σημειωθεί έκρηξη από άγνωστη αιτία. Οι πολίτες ειδοποιήθηκαν να μείνουν σπίτια τους και να κρατήσουν πόρτες και παράθυρα κλειστά. PHOTO CREDITS EPA/SASCHA STEINBACH μέσω ΚΥΠΕ




Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα την Τρίτη στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας και πυκνός μαύρος καπνός είναι ορατός από το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Δυτικής Γερμανίας (NWR), η έκρηξη σημειώθηκε κατά πάσα πιθανότητα σε εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων της εταιρίας Currenta, στην περιοχή Μπούριγκ.

Αμέσως μετά την έκρηξη ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή «Nina», στο επίπεδο «Ακραίος Κίνδυνος», μέσω της οποίας οι κάτοικοι ενημερώθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κρατήσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους κλειστά. Όσοι βρίσκονταν σε εξωτερικούς χώρους έπρεπε να φροντίσουν να βρεθούν σε κλειστό κτίριο το συντομότερο δυνατό.

Η Αστυνομία της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας έχει διακόψει την κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις του οδικού άξονα Λεβερκούζεν – Κολωνία και την κυκλοφορία σε όλους τους μεγάλους οδικούς άξονες, ενώ προσπαθεί να δημιουργήσει λωρίδες για τα οχήματα της Πυροσβεστικής και των σωστικών συνεργείων.

«Πολλοί τραυματίες», λέει η αστυνομία –  Δύο σοβαρά τραυματίες και πέντε αγνοούμενοι, λέει η BILD

Για «πολλούς τραυματίες» κάνει λόγο η Αστυνομία του Λεβερκούζεν μετά την ισχυρή έκρηξη στο βιομηχανικό πάρκο της περιοχής. «Η κατάσταση είναι ακόμη συγκεχυμένη», διευκρινίζει η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Για δύο «σοβαρά τραυματίες» και πέντε αγνοούμενους μετά την ισχυρή έκρηξη, κάνει λόγο η BILD, επικαλούμενη πηγές της ιδιοκτήτριας εταιρείας.

Η φωτιά, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, απειλεί να εξαπλωθεί σε παρακείμενο κτίριο με εύφλεκτα υλικά, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονται δεξαμενές με 100.000 λίτρα εύφλεκτου υγρού σιδήρου.

Η φωτιά, μεταδίδει η BILD, απειλεί να εξαπλωθεί στην παρακείμενη εγκατάσταση με τα εύφλεκτα υλικά, ενώ στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και σωστικών συνεργείων.

Πληροφορίες από NWR/BILD μέσω της ανταποκρίτριάς Φ. Καραβίτη του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Νέα τραγωδία στη Λιβύη: Τουλάχιστον 57 νεκροί σε ναυάγιο πλοιαρίου με μετανάστες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: