‘Ετοιμο το πόρισμα για τα επεισόδια των “ψεκασμένων”: Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λευκωσία

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια των “ψεκασμένων” έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Οι ανακριτές που έχουν διοριστεί για τη διεξαγωγή ποινικής/πειθαρχικής ανάκρισης σε σχέση με τους ισχυρισμούς πολιτών εναντίον μελών της Αστυνομίας κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λευκωσία το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021, παρέδωσαν σήμερα Τρίτη το πόρισμα τους στη Γραμματεία της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (Α.Α.Δ.Ι.Π.Α).

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, το πολυσέλιδο πόρισμα των ανακριτών, συνοδευόμενο από το ογκώδες μαρτυρικό υλικό που οι ανακριτές συνέλεξαν στα πλαίσια της έρευνας τους, προωθήθηκε στον Πρόεδρο της Αρχής, Ανδρέα Πασχαλίδη, ως Εποπτεύων της υπόθεσης, ο οποίος, αφού το μελετήσει, θα συντάξει σχετική έκθεση με τις εισηγήσεις του, η οποία θα τεθεί ενώπιον της Αρχής για συζήτηση σε συνεδρία που αναμένεται να καθοριστεί εντός του Αυγούστου.

Ακολούθως, τόσο το πόρισμα των ποινικών ανακριτών με τις εισηγήσεις τους, όσο και η έκθεση του Προέδρου, μαζί με τις εισηγήσεις της Αρχής, θα προωθηθούν στον Γενικό Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Γενικός Εισαγγελέας: Απερρίφθη από το Δικαστήριο και άλλο αίτημα για προσωρινή απαγόρευση επίδειξης SafePass

Ακόμη ένα αίτημα για προσωρινή απαγόρευση στο κράτος να απαιτεί την επίδειξη SafePass απορρίφθηκε σήμερα από το Δικαστήριο, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Γιώργο Σαββίδη.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαββίδης σε ανάρτησή του στο Twitter, “απερρίφθη προ ολίγου από το Δικαστήριο κι άλλο αίτημα 103 αιτητών που ζητούσαν προσωρινό διάταγμα απαγόρευσης στο Κράτος να απαιτεί SafePass #Covid_19 για είσοδο σε διάφορους χώρους & υποχρεωτική χρήση μάσκας”.

Το Δικαστήριο, είπε, καταδίκασε τους αιτητές στα έξοδα.

Το Ισραήλ παραμένει πιστό στις σχέσεις του με την Κύπρο: Καταγγελία για τις παρανομίες της Τουρκίας στο Βαρώσι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: