Αίσιο τέλος για το ζευγάρι αγνοούμενων στο Ηράκλειο: Εντοπίστηκαν ζωντανοί σε σπηλιά

File photo: Ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος επιχειρούν για την ανεύρεση επιζώντων στη Μυτιλήνη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Αίσιο τέλος δόθηκε στην περιπέτεια των δύο αγνοουμένων που είχαν χαθεί από το Σάββατο στην περιοχή των Καλών Λιμένων νότια του νομού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 44χρονος Έλληνας και η 39χρονη φίλη του εντοπίστηκαν ζωντανοί, αφού είχαν καταφέρει να βρουν καταφύγιο σε κοντινή σπηλιά λόγω της θαλασσοταραχής. Συγκεκριμένα η βάρκα παρασύρθηκε στα ανοιχτά και ο άνδρας κατάφερε να την ελλιμενίσει εντός της σπηλιάς, όπου και παρέμειναν οι δύο αγνοούμενοι.

Από εκεί κολυμπώντας, σήμερα το πρωί ο 44χρονος έφτασε αργά το απόγευμα στη Μονή Κουδουμά ζητώντας βοήθεια και ενημερώνοντας το Λιμενικό. Η γυναίκα έμεινε πίσω, για να μην κινδυνέψει στην προσπάθεια προσέγγισης της Μονής Κουδουμά, η οποία απέχει από τη σπηλιά αρκετή απόσταση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχές έφτασαν άμεσα στο μοναστήρι και παρέλαβαν τον άνδρα, ο οποίος μεταφέρεται για εξετάσεις – και αυτή την ώρα, πλωτό σκάφος βρίσκεται στη σπηλιά που αποτέλεσε ουσιαστικά το καταφύγιο σωτηρίας των δύο ανθρώπων, για να παραλάβει τη γυναίκα και να τη μεταφέρει ασφαλώς στη στεριά.

Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι συμμετέχοντες στην επιχείρηση διάσωσης, κάνουν λόγο για θαύμα, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή από χθες λόγω των ανέμων, και της επιτυχημένης προσπάθειας που κατέβαλε ο άνδρας για να βρεθεί από τη σπηλιά στη Μονή Κουδουμά.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΤ
Ηράκλειο, Κρήτη

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Έρευνες για το ζευγάρι αγνοουμένων στους Καλούς Λιμένες του Ηρακλείου: Ενισχύθηκαν τα μέσα στην επιχείρηση εντοπισμού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: