Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Η καταστροφική πυρκαγιά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

File Photo: Εφημερίδες της Κύπρου. ΚΥΠΕ




Η καταστροφική πυρκαγιά που βίωσαν επί δύο μέρες εννιά χωριά της Λεμεσού και της Λάρνακας, η απώλεια τεσσάρων ανθρώπινων ζωών, η καταστροφή καταπράσινης γης, κατοικιών, γεωργικών καλλιεργειών, οχημάτων, είναι το κύριο θέμα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η ανάδειξη του Στέφανου Στεφάνου ως Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ και οι εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το κυπριακό που θα υποβληθούν την Παρασκευή, 9 Ιουλίου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Κάηκε η καρδιά της Κύπρου» γράφει ότι τέσσερις νεαροί Αιγύπτιοι εργάτες που εργάζονταν σε θερμοκήπιο ντομάτων στο χωριό Οδού κάηκαν ζωντανοί στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τις φονικές φλόγες.

Αλλού γράφει ότι νέος Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ αναδείχθηκε ο Στέφανος Στεφάνου. Σε άλλο θέμα ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας αναφέρει ότι το πρώτο του όνειρο ήταν να γίνει καπετάνιος και να ταξιδεύει ελεύθερα παντού.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Κρανίου τόπος» γράφει ότι αυτή τη φορά η ανευθυνότητα, η απουσία επαρκών μέσων και η ασυνεννοησία εκτός από καταστροφή, στοίχισαν και τέσσερις ζωές. Αλλού γράφει ότι «έβαλαν…Στέφανο στην κεφαλή και γυρίζουν σελίδα».

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επιδημιολογική κατάσταση με τα χθεσινά 577 κρούσματα και τον ένα θάνατο που προέκυψε από κορωνοϊό, σημειώνοντας ότι η μοναδική διέξοδος είναι τα κίνητρα για να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Παραδοθήκαμε στον εφιάλτη» γράφει ότι η κόλαση που βίωσαν επί δύο μέρες εννιά χωριά της Λεμεσού και της Λάρνακας και μαζί τους όλη η Κύπρος, η απώλεια τεσσάρων ανθρώπινων ζωών, η καταστροφή 55 τετραγωνικών χιλιομέτρων καταπράσινης γης, κατοικιών, γεωργικών καλλιεργειών, οχημάτων, θα μπορούσε να αποφευχθεί ή να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό εάν γίνονταν πράξη οι υποσχέσεις, τα σχέδια και οι αποφάσεις που ακολούθησαν την καταστροφική πυρκαγιά της Σολιάς.

Αλλού γράφει ότι στον «Στέφανο η σκυτάλη του Γενικού Γραμματέα». Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Λευκωσία στέλνει τα τελευταία μηνύματα πριν κατατεθούν οι δύο εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το κυπριακό.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Το ΑΚΕΛ ανοίγει δρόμους για νέους αγώνες» γράφει ότι νέος ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ ο Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος ανέφερε ότι το κόμμα δεν θα πρέπει να εγκλωβιστεί σε ιδεοληψίες αλλά να αρθρώσει νέο λόγο. Αλλού γράφει ότι ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή από την φονική πυρκαγιά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ θα υποβληθούν την Παρασκευή, 9 Ιουλίου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Η ανεξάρτητη δημοσιογραφία στο απόσπασμα: Κίνδυνος για τη Δημοκρατία η πολεμική εναντίον των ΜΜΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: