Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Οι συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς στα πρωτοσέλιδα της Τρίτης

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Οι καταστροφικές συνέπειες της μεγάλης πυρκαγιάς σε ορεινή Λάρνακα και Λεμεσό και τα τεράστια ερωτήματα για την τραγωδία μονοπωλούν τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της τρίτης. Αναφορά επίσης γίνεται στην υπόθεση φόνου στη Λεμεσό, καθώς και στις εξελίξεις με τις εκποιήσεις.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Κινδύνεψαν ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ της ορεινής Λάρνακας, απειλήθηκε και το δάσος Μαχαιρά» και γράφει ότι οι κάτοικοι μετρούν πληγές την επομένη της τραγωδίας. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται σε τραγικές ιστορίες κατοίκων των κοινοτήτων που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές. Αλλού αναφέρει ότι ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης μπλόκαρε την αγορά κινητού κέντρου ελέγχου για τις πυρκαγιές.

«Πήγαν όλα ρολόι… αλλά καήκαμε πάλι» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες διαβεβαιώνουν ότι ανταποκρίθηκαν με επάρκεια στις πυρκαγιές και προβάλλει την επόμενη μέρα με σύγκληση επιτροπών της Βουλής και καταγραφή ζημιών.

Ο «Π» σε άλλο του θέμα αναφέρει ότι αλλάζουν πρόσωπα στην ηγετική πυραμίδα του ΑΚΕΛ. Αλλού γράφει για πολιτικό θρίλερ με τις εκποιήσεις, αναφερόμενος στην πρόταση για νέα παράταση στην αναστολή των εκποιήσεων, που οδηγείται στην ολομέλεια την Πέμπτη.

Κάτω από τον τίτλο «Δέος στα χωριά του ολέθρου» ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα αναφέρεται στην επόμενη μέρα για τις πληγείσες περιοχές, σημειώνοντας ότι 80 σπίτια υπέστησαν καταστροφές με τις ζημιές να ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια.

Η εφημερίδα δημοσιεύει, επίσης, οδοιπορικό της στις περιοχές των πυρκαγιών, δημοσιεύοντας φωτογραφίες. Αλλού αναφέρεται σε άγριο φονικό για 30 ευρώ στην αγορά ναρκωτικών στη Λεμεσό.

«Ένα βουβό μαύρο τοπίο-Μετρούν ζημιές και ζητούνται ευθύνες!» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» αναφέροντας ότι 3,134 εκτάρια είναι η καμένη έκταση, 374 τα καμένα σπίτια και 2,366 εκτάρια το καμένο δάσος.

Αλλού αναφέρει πως η ΠΕΟ ζητά έρευνα για τους 4 απανθρακωμένους εργάτες και ότι απέστειλε σχετική επιστολή στην Υπουργό Εργασίας. Η «Χ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι γίνονται ζυμώσεις για τις εκθέσεις του ΓΓ για το Κυπριακό.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πόσο προετοιμασμένοι ήμασταν;» και αναφέρει ότι επρόκειτο για τη χειρότερη φωτιά στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι δίνονται κίνητρα για επιδότηση διακοπών σε εμβολιασμένους. Επίσης η εφημερίδα αλλού αναφέρει ότι η Βρετανία επιστρέφει στην κανονικότητα χωρίς μάσκες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Φίλοι Κύπριοι θα είμαστε στο πλευρό σας, δήλωσε ο Σασόλι για την πυρκαγιά στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: