Επεκτείνεται η φωτιά στο Αραχναίο Αργολίδας: Εκκενώθηκε χωριό, δυνατοί άνεμοι στην περιοχή

Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο χωριό Γκάτζια του Δήμου Ναυπλιέων, Κυριακή 25 Ιουλίου 2021. Η φωτιά κατευθύνεται προς το βουνό με τις κεραίες και έχει πάρει διαστάσεις, με τον πυκνό καπνό να φαίνεται από τον κάμπο της Αργολίδας. Στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις από το Ναύπλιο και το Άργος . ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή Αραχναίο του δήμου Ναυπλιέων, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε δύσβατο και ορεινό σημείο, έχοντας απομακρυνθεί από την κοινότητα Γκάτζια, που απειλήθηκε νωρίτερα το απόγευμα.

Στην περιοχή επιχειρούν περίπου 70 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ το έργο των πυροσβεστικων δυνάμεων συνδράμουν οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Κυριακής,  σε προληπτική εκκένωση του χωριού Γκάτζια του Δήμου Επιδαύρου προχώρησε η Πυροσβεστική .

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο στην περιοχή Μετόχι.

 

Η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση.

Νωρίτερα μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την εκκένωση της περιοχής Γκάτζιας Επιδαύρου.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γκάτζια Επιδαύρου, απομακρυνθείτε άμεσα προς Μετόχι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ναύπλιο: Φωτιά σε δασική έκταση στο Αραχναίο, σηκώθηκαν δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: