Εκτός Αγώνων λόγω κορωναϊού ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο επί κοντώ Σαμ Κέντρικς: Σε απομόνωση Αυστραλοί αθλητές

File Photo:Ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ Σαμ Κέντρικς, σε παλαιότερη αθλητική διοργάνωση EPA, Martin Divisek, μέσω ΚΥΠΕ




Το πρώτο σημαντικό «πλήγμα» του κορωναϊού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είναι γεγονός.

«Θύμα» είναι ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ, Σαμ Κέντρικς, ο οποίος στον καθιερωμένο έλεγχο, βρέθηκε «θετικός» και όπως ανακοινώθηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ, αποκλείσθηκε από την κορυφαία διοργάνωση.

«Σήμερα στο Τόκιο, οι αξιωματούχοι ενημέρωσαν τον Σαμ ότι το καθημερινό του τεστ ήταν θετικό, οπότε είναι εκτός ανταγωνισμού. Νιώθει καλά και δεν έχει συμπτώματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση.

Ο 28χρονος Κέντρικς, ήταν από τα φαβορί για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και οι απανταχού φίλαθλοι του εντυπωσιακού αγωνίσματος, περίμεναν την «μονομαχία» του με τον νεαρό Σουηδό, κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, Αρμάντ Ντουπλάντις, που τελικά δεν θα γίνει στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Σε απομόνωση Αυστραλοί αθλητές

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του Σαμ Κέντρικς, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωναϊό και χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας, ένας σημαντικός αριθμός αθλητών του στίβου της χώρας υποχρεώθηκαν να τεθούν σε απομόνωση στα δωμάτιά τους, καθώς χαρακτηρίστηκαν στενές επαφές του Αμερικανού επικοντιστή.

Οπως αναφέρει η AOC, οι αθλητές υποβάλλονται σε ελέγχους, με βάση το πρωτόκολλο της Ολυμπιακής ομάδας της Αυστραλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τόκιο, Ιαπωνία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Κολύμβηση: Χρυσός ο Aμερικανός Ντρέσελ στην συγκλονιστική κούρσα των 100μ ελεύθερο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: