Εκκενώνονται σπίτια στην Μελίνη σε άλλες περιοχές: Εξαπλώνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην κοινότητα Αρακαπά

File Photo: Από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν κατοικίες στην κοινότητα Αρακαπά. Photo via ΚΥΠΕ




Συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην κοινότητα Αρακαπά. Η πυρκαγιά κατευθύνεται από πολλά μέτωπα, ενώ έχουν εκκενωθεί σπίτια. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά και εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές. Ο Εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Αντρέας Κεττής ανέφερε στο τουιτερ ότι τα εναέρια μέσα βρίσκονταν στο επίπεδο Ίκαρος 2.
“Εκκενώνεται από την Αστυνομία και η κοινότητα Οδού. Εκτός Υπηρεσίας προσωπικό προσέρχεται για ενισχύσεις”. Ήδη εκκενώθηκαν και τα χωριά Αρακαπάς, Μελίνη. Η φωτιά αφήνει πίσω της καμένα σπίτια και αυτοκίνητα.

“Από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν κατοικίες στην κοινότητα Αρακαπά. Η Π.Υ επιχειρεί για κατάσβεση τους. Τα άτομα τα οποία διέμεναν στις κατοικίες μεταφέρονται από την Αστυνομία και Πολιτική Άμυνα σε κέντρο αναψυχής στην Επταγώνια. Εκκενώνεται αυτή τη στιγμή και η κοινότητα Μελίνης”, ανέφερε σε προηγούμενο τουιτερ ο Εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Αντρέας Κεττής.

Ενωρίτερα έγραψε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών επιχειρούν μαζί τόσο με επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις για την πυρκαγιά παρά την κοινότητα Αρακαπά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέλαβε τον τομέα προστασίας της κοινότητας Αρακαπά και το Τμήμα Δασών τον δασικό τομέα της περιοχής.
Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, η ΠΥ αναλαμβάνει την επιχειρησιακή ευθύνη. “Η πυρκαγιά απειλεί κατοικίες. Μέλη του Σταθμού Υπαίθρου Λευκάρων εκκενώνουν κατοικίες” αναφέρει στο twitter και προσθέτει ότι ενημερώνεται η Αστυνομία και η Πολιτική Άμυνα για εκκένωση του χωριού.

Σημειώνεται ότι έχει τεθεί νωρίτερα υπό έλεγχο η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην Παρεκκλησιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία αποδίδει τη φωτιά σε εμπρησμό και ήδη για την υπόθεση ανακρίνεται ένα άτομο, 25 ετών.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λεμεσός, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – αφιέρωμα στα 75 χρόνια από την ίδρυση της Κολεκτίβας της Ονίσιας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: