Ευχαριστώ του Δένδια στην Ιρλανδία για τη στάση της στον ΟΗΕ αναφορικά με το θέμα των Βαρωσίων

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη στη Λευκωσία, Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠΕΞ, STR




Σε χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του στο Ιρλανδό ομόλογό του Σάιμον Κόβενι (Simon Coveney) για τη στάση της Ιρλανδίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) σχετικά με το θέμα των Βαρωσίων.

«Συζητήθηκε επίσης η ενίσχυση των διμερών σχέσεων» γνωστοποιεί μέσω Twitter ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος ευχαρίστησε τον ομόλογο του για τη βοήθεια.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Σε πάνελ με την ονομασία “AHEPA Cyprus Hellenic Panel Discussion” που διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 99ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των AHEPA στην Αθήνα θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου στις 09:00.

Στο πάνελ, που θα έχει ως θέμα “Trilateral Relations in the Region”, θα συμμετάσχουν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, καθώς και ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα Γιόσι Αμράνι.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Τους εκπροσώπους των κομμάτων θα ενημερώσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου. Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως εξής:

– ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος 11:00-11:30

– ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος 12:00-12:30

– Ελληνική Λύση, Κωνσταντίνος Χήτας 12:30-13:00

– ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα και Δημήτρης Λιάπης 13:00-13:30

– Νέα Δημοκρατία, Κώστας Γκιουλέκας 13:30-14:00

Η συνάντηση με τον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Αυγούστου και ώρα 11.00-11:30

Κοινή δήλωση Ελλάδας- Ιορδανίας- Κύπρου: Στήριξη σε μια δίκαιη, συνολική και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: