Διάβημα ΚΚΕ κατά της Σλοβενίας: Κατηγορίες για «αντικομμουνιστικές φιέστες» και ανιστόρητες θέσεις

File Photo Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές μέσω ΚΥΠΕ




Διάβημα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Σλοβενίας ενάντια στην απόφαση της Σλοβενικής προεδρίας της ΕΕ πραγματοποίησε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Κατηγορεί την κυβέρνηση της χώρας ότι «θα διοργανώσει αντικομμουνιστική διεθνή διάσκεψη ‘στο όνομα της μνήμης των θυμάτων ολοκληρωτικών καθεστώτων’, εμπλέκοντας ανιστόρητα και προκλητικά τον κομμουνισμό με τον ολοκληρωτισμό, στο πλαίσιο της ετήσιας αντικομμουνιστικής φιέστας που επιχειρεί να καθιερώσει η ΕΕ στις 23 Αυγούστου»

Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο, ευρωβουλευτή και μέλος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του κόμματος, και τη Μάγδα Ρήγα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, συναντήθηκε με τον Σλοβένο πρέσβη, Ματιάς Λόνγκαρ στον οποίον επέδωσαν υπόμνημα της ευρωκοινοβουλευτικης ομάδας του ΚΚΕ.

»Στη συνάντηση ο πρέσβης της Σλοβενίας επιστρατεύοντας αντικομμουνιστικούς κι ανιστόρητους ισχυρισμούς, επιχείρησε προκλητικά να υπερασπιστεί την απαράδεκτη απόφαση. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, απαντώντας, κατέστησε σαφές ότι η Διάσκεψη αυτή, όπως κι ανάλογες κατά το παρελθόν, θα πάρουν αποφασιστική απάντηση από τους λαούς, τα ανιστόρητα κηρύγματα της ΕΕ και των κυβερνήσεών της θα καταρριφθούν και η ιστορική αλήθεια θα λάμψει» σημειώνει η ΕΟ του ΚΚΕ.

Το υπόμνημα έχει ως εξής:

»Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση της Σλοβενικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διοργανώσει αντικομμουνιστική διεθνή διάσκεψη στο όνομα ‘της μνήμης θυμάτων ολοκληρωτικών καθεστώτων’ εμπλέκοντας ανιστόρητα και προκλητικά τον κομμουνισμό με τον ολοκληρωτισμό.

Πρόκειται για μια ακόμα αντικομμουνιστική φιέστα της ΕΕ που επιχειρεί να καθιερώσει την 23 Αυγούστου ως ‘Ευρωπαϊκή Μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων’, εξισώνοντας το τέρας του φασισμού με τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Δεν μπορεί όμως να αποκρυφτεί η ιστορική αλήθεια, ότι η ΕΣΣΔ με την αποφασιστική συμβολή των λαών της Ευρώπης και με την ανυπέρβλητη θυσία 20 εκατομμυρίων νεκρών Σοβιετικών, συνέτριψε το φασισμό, που και τότε και σήμερα στηρίζεται πολιτικά και οικονομικά από τμήματα του κεφαλαίου και αποτελεί γέννημα – θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος.

Αποδεικνύεται ότι ο αντικομμουνισμός, το ψέμα κι η παραχάραξη της Ιστορίας αποτελούν επίσημη ιδεολογία της ΕΕ και διαπερνά τις αστικές κυβερνήσεις. Σήμερα που οι βαριές συνέπειες της πανδημίας αποκαλύπτουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενώ εξαπολύεται νέος γύρος αντιλαϊκής επίθεσης σε ολόκληρη την ΕΕ, για να ενισχυθεί περαιτέρω η κερδοφορία του κεφαλαίου εν μέσω της καπιταλιστικής κρίσης και των έντονων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ο αντικομμουνισμός γίνεται το αναγκαίο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα κράτη-μέλη. Η κλιμάκωσή του αποτελεί προπομπό νέων αντιλαϊκών μέτρων και περιστολής των λαϊκών δικαιωμάτων.

Οι αντικομμουνιστικές φιέστες και διασκέψεις, τα ανιστόρητα ψηφίσματα των οργάνων της ΕΕ και των κυβερνήσεων δεν μπορούν να σβήσουν από τη μνήμη και τη συνείδηση των λαών τις κατακτήσεις στην ΕΣΣΔ και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες.

Οι φορείς του αντικομμουνισμού ματαιοπονούν κι είναι γελασμένοι ότι μπορούν να ξαναγράψουν την Ιστορία που σφραγίστηκε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Οι λαοί έχουν τη δύναμη και μπορούν αν το αποφασίσουν να ανατρέψουν το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά κρίσεις, βάσανα, φτώχεια και πολέμους, για να κτίσουν με τη δική τους εξουσία τον κόσμο που θα εξασφαλίζει την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης για την αντικομμουνιστική διάσκεψη στο πλαίσιο της Σλοβενικής Προεδρίας, η διοργάνωση της οποίας αποτελεί προκλητική ασέβεια σε βάρος των λαών της Ευρώπης και ανεπίτρεπτη προσβολή στην ιστορική αλήθεια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Πτώση της δικτατορίας και επιστροφή του Καραμανλή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: