Διαδηλώσεις κατά του πάσου εμβολιασμένων αύριο σε 50 πόλεις της Ιταλίας

File photo:Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, στην Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφο εμπιστοσύνης για τη νέα του κυβέρνηση στη Ρώμη της Ιταλίας. EPA, ROBERTO MONALDO, POOL




Σε πολλές πόλεις της Ιταλίας αναμένεται να οργανωθούν, αύριο, διαδηλώσεις κατά του πράσινου πάσου για εμβολιασμένους, τη χρήση του οποίου ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, για την πρόσβαση σε πολλούς κλειστούς χώρους, όπως καφέ, θέατρα και γυμναστήρια.

Όπως γράφει ο Τύπος, οι κινητοποιήσεις ανακοινώθηκαν μέσω διαδικτύου, με αναφορά στην «αντίθεση στην σκλαβιά του πράσινου διαβατηρίου και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό».

  • Πιο αναλυτικά, οι διαδηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο το απόγευμα στις 5.30 ώρα Ιταλίας σε πενήντα, περίπου πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης και του Μιλάνου.

Η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, αναφερόμενη στη χθεσινή συνέντευξη τύπου για την ευρεία χρήση του πράσινου πάσου, τόνισε ότι «Μάριο Ντράγκι επέλεξε λέξεις τρόμου για να απευθυνθεί στους Ιταλούς πολίτες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Ιταλικές ιδιοτυπίες: Πρώτη δύναμη η ακροδεξιά αλλά και 72,6% στήριξη στην κυβέρνηση Ντράγκι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: