Αυτές είναι οι πόλεις που θα διοργανώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι το 2032

epa09360402 The Olympic cauldron is lit up during the opening ceremony of the 2020 Tokyo Summer Olympics at the National Stadium in Tokyo, Japan, 23 July 2021. EPA/LAURENT GILLIERON




Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 έχουν ήδη ξεκινήσει στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου αν και καθυστέρησαν ένα ημερολογιακό έτος ελέω της πανδημίας του κορωναϊού.

Η Ιαπωνία φιλοξενεί τη σημαντικότερη παγκόσμια αθλητική διοργάνωση φέτος, αλλά ήδη είναι γνωστές οι χώρες που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς μέχρι το 2032, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Αυτός λοιπόν είναι ο οδηγός για τις μελλοντικές Ολυμπιάδες:

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Κίνα, Πεκίνο

Η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, αν και φιλοξένησε πριν από δεκατρία χρόνια τους Θερινούς Αγώνες, αυτή τη φορά αναζητά μία νέα εμπειρία. Εξαιτίας της εξαιρετικής οργάνωσης της προηγούμενης Ολυμπιάδας, το Πεκίνο ανακηρύχθηκε το πρώτο αστικό κέντρο που πρόκειται να πραγματοποιήσει τόσο Θερινούς, όσο και Χειμερινούς Αγώνες, αφήνοντας πίσω το Αλμάτι του Καζακστάν. Έχοντας ήδη διαθέσιμες τις εγκαταστάσεις, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη του χιονιού. Με τα ορεινά αγωνίσματα, να λαμβάνουν χώρα σε δύο τοποθεσίες (περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από το Πεκίνο), όπου, η στάθμη του χιονιού δεν ξεπερνά τα πέντε εκατοστά κατά μέσο όρο.

Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Γαλλία, Παρίσι

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα επιστρέψουν στη γαλλική πρωτεύουσα, ακριβώς έναν αιώνα μετά (1900 και 1924). «Προσωρινές & υπάρχουσες εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν σε ποσοστό 95%», σύμφωνα με τους ιθύνοντες για να αποφευχθούν παραδείγματα όπως της Αθήνας, το 2004. Σκοπός η «ξεκάθαρη και καθορισμένη κληρονομιά» που θα αφήσει στη χώρα, η διεξαγωγή του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος. Το νέο Ολυμπιακό Χωριό αναμένεται να απέχει μόλις 15 λεπτά από το κέντρο του Παρισιού και τον εμβληματικό Πύργο του Άιφελ.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Ιταλία, Μιλάνο | Κορτίνα

Η οριστική απόφαση ελήφθη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, το 2019. Ακόμη τέσσερις πόλεις διεκδίκησαν τους Χειμερινούς Αγώνες του 2026: Η Γιούτα (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής), η Σιόν (Ελβετία), το Σαπόρο (Ιαπωνία) και το Κάλγκαρι (Καναδάς). Ντεμπούτο για το Μιλάνο, ενώ η Κορτίνα ντ΄Αμπέτσο είχε φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Αγώνες του 1956. Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στη Βερόνα.

Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2028: Λος Άντζελες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Σε μία ασυνήθιστη κίνηση, η ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την τελική νίκη του Λος Άντζελες και την ανάθεση των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2028, προήλθε ελάχιστες στιγμές αργότερα από την κατάληξη του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος για το 2024, στο Παρίσι, το οποίο, διεκδικούσαν και οι δύο πόλεις. Η «Πόλη των Αγγέλων» είχε φιλοξενήσει άλλες δύο φορές τους Αγώνες στο παρελθόν (1932 και 1984). Οι χώροι όπως και τα Μέσα Μεταφοράς της πόλης θα αναβαθμιστούν εν όψει του μεγάλου ραντεβού σε επτά χρόνια από σήμερα.

Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2032: Αυστραλία, Μπρίσμπεϊν

Δύο ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, γνωστοποιήθηκε το γεγονός ότι το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας θα είναι ο επόμενος προορισμός της Ολυμπιακής φλόγας μετά το Λος Άντζελες. Εδώ και μερικούς μήνες, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε παραχωρήσει αποκλειστικό δικαίωμα διαπραγματεύσεων στους υπευθύνους από τη χώρα της Ωκεανίας.

Πληροφορίες από ΕΡΤ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Ολυμπιακοί Αγώνες – Μπάσκετ: Η Γαλλία … ταπείνωσε ξανά την αμερικάνικη Drem Team

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: