Τρίτη θέση φέτος για την ΑΕΚ: Επικράτησε του Προμηθέα Πατρών 95-72, στο ΟΑΚΑ

File Photo: Οι παίκτες της ΑΕΚ, πανηγυρίζουν την κατάκτηση της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Στην τρίτη θέση της εφετινής Α1 Ανδρών/Basket League «τερμάτισε» η ΑΕΚ.

Η Ένωση επικράτησε με 95-72 του Προμηθέα Πατρών στο ΟΑΚΑ, γράφοντας το 3-1 στον τέταρτο και τελευταίο αγώνα της σειράς των «μικρών» τελικών και απογοητεύοντας τον τεχνικό των Αχαιών, Μάκη Γιατρά, για τον οποίο ήταν ο τελευταίας αγώνας στον πάγκο τους.

Ο Ντάριλ Μέικον Τζούνιορ αποτέλεσε και πάλι την πλέον αξιόπιστη λύση στην «κιτρινόμαυρη» επίθεση, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 20 πόντους. Άξιοι συμπαραστάτες του οι Κώστας Γόντικας (12π., 7ρ.), Γιανίκ Μορέιρα (13π.) και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (11π.). Από τον Προμηθέα Πατρών, που δε είχε τους Τζέριαν Γκραντ και Τζιάν Κλαβέλ στη σύνθεσή του, ξεχώρισε ο Δημήτρης Αγραβάνης με 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 53-38, 69-59, 95-72

Ένα δεκάλεπτο διήρκησε η αντίσταση του Προμηθέα, με την Ένωση να κυριαρχεί στην αντίπαλη ρακέτα (σ.σ. σημείωσε τους 16 από τους 24 πόντους) και με κάποιες… πινελιές στην περιφέρεια να κλείνει την πρώτη περίοδο έχοντας εξασφαλίσει νταμπλ σκορ (24-12). Με τους Μέικον και Χρυσικόπουλο να αφυπνίζονται από τα 6.75 στο δεύτερο δεκάλεπτο, τη στιγμή που η γραμμή ψηλών της ΑΕΚ συνέχιζε το… έργο της, οι «κιτρινόμαυροι» δεν απειλήθηκαν, παίρνοντας το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +15 (53-38), απέναντι σε έναν Προμηθέα που τα… είχε με την αστοχία του.

Οι Αχαιοί ανέβασαν την παραγωγικότητα τους στην τρίτη περίοδο, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στους 10 πόντους της διαφορά (69-59 στο 30΄), πριν βρει ρυθμό από την περιφέρεια η ΑΕΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο και με έμφαση στην άμυνα φτάσει απρόσκοπτα στο τελικό 95-72.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Σώμος, Ψαριανός

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Αγγέλου): Μορέιρα 13, Μέικον 20 (3), Ματσιούλις 9 (1), Γιάνκοβιτς 9 (2), Μωραΐτης 3 (1), Κατσίβελης 6 (2), Χρυσικόπουλος 7 (1), Ζήσης 6 (1), Γόντικας 12, Γκίκας 4, Μαυροειδής 4.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Τζεράι Γκραντ 4, Λούντζης 11 (1), Δημήτρης Αγραβάνης 17 (1), Γιάννης Αγραβάνης 4, Γιαννόπουλος 14 (1), Αγκμπελέσε 12, Χριστοδούλου 7, Κουρουπάκης, Μπαζίνας 3 (1), Τανούλης.

Ζήσης: «Αυτή μπορεί να ήταν η τελευταία μου στιγμή»

Σε έντονο συγκινησιακό κλίμα ολοκληρώθηκε η εφετινή αγωνιστική περίοδος για τον Νίκο Ζήση, με τον έμπειρο γκαρντ της ΑΕΚ να δακρύζει στον πάγκο της Ένωσης, καθώς ο αποψινός, απέναντι στον Προμηθέας Πατρών, μπορεί να ήταν και ο τελευταίος της πλούσιας καριέρας του.

«Δεν έχω πάρει κάποια απόφαση, αλλά ξέρω ότι αυτή μπορεί να ήταν η τελευταία μου στιγμή. Ακούστηκε το όνομά μου από τον κόσμο, ήρθαν αναμνήσεις από τα παλιά. Το ζήσαμε όλο αυτό μαζί με την οικογένειά μου. Περιμένω να μιλήσω και με την ΑΕΚ πριν πω περισσότερα» δήλωσε ο Ζήσης, ο οποίος αποθεώθηκε από τον λιγοστό κόσμο της ΑΕΚ που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια «πνίγηκε» στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: