Ιμαλάια: Τουλάχιστον δεκαεπτά νεκροί από μεγάλες πλημμύρες στo Nεπάλ και το Μπουτάν [video]

File Photo Πλημμυρισμένος ποταμός στο Νεπάλ Screenshot via twitter video editorji @editorji




Δέκα νεκρούς στο Μπουτάν κι άλλους επτά στο Νεπάλ μαζί με εκτεταμένες πλημμύρες, άφησαν πίσω τους οι μουσώνες που έπληξαν τις περιοχές στους πρόποδες των Ιμαλαΐων αυτή την εβδομάδα.

Η αρχή της περιόδου των μουσώνων ήρθε εξίσου απειλητική με πέρυσι, όταν πάνω από 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Νεπάλ από τις πλημμύρες. Η τριήμερη καταιγίδα στα βασίλεια των Ιμαλαΐων οδήγησε στον θάνατο 17 ανθρώπων συνολικά σε Μπουτάν και Νεπάλ.

Στο Μπουτάν το νερό παρέσυρε μια ολόκληρη κατασκήνωση σε βουνό, προκαλώντας τον θάνατο 10 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων πέντε, περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Θίμφου.

 

Το σημείο της τραγωδίας δεν είναι προσβάσιμο από όχημα, ενώ απαιτεί πεζοπορία 11 ωρών για να προσεγγιστεί. Τελικά προσέτρεξαν δύο ελικόπτερα για τη διάσωση των τραυματιών.

Στο γειτονικό Νεπάλ μια μικρή πόλη, η Μελάμτσι, κυριολεκτικά βούλιαξε στο νερό και τη λάσπη, με επτά άτομα που αρχικά είχαν χαρακτηριστεί αγνοούμενοι να καταγράφονται πλέον ως νεκροί. Πολλοί ακόμη αγνοούνται και πάνω από 200 σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

O ποταμός Ναράινι γέμισε λάσπη και πλημμύρισε την περιοχή, με τους κατοίκους να σπεύδουν σε υψηλότερα υψόμετρα ώστε να σωθούν.

Με πληροφορίες από  Reuters, Al Jazeera μέσω kathimerini.gr

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Οι Κινέζοι στην αντεπίθεση: Για την πηγή του κορωναϊού ψάξτε στις ΗΠΑ…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: