Το πιο πρόωρο μωρό του κόσμου με 0% πιθανότητες να ζήσει: Διέψευσε τους πάντες κι έκανε τα πρώτα του γενέθλια [video]

Ο μικρούλης Ρίτσαρντ στα πρώτα του [απρόσμενα] γενέθλια. Screenshot via YouTube




Τα πρώτα του γενέθλια γιόρτασε το πιο πρόωρο βρέφος στον κόσμο που κατάφερε να επιβιώσει.

Ο μικρός Ρίτσαρντ γεννήθηκε πέντε μήνες νωρίτερα, οι γιατροί έδιναν 0% πιθανότητες επιβίωσης, αλλά το αγόρι από την Μινεσότα κατάφερε να τους διαψεύσει όλους και να μπει και στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες.

Όταν πέρσι τον Ιούνιο ο Ρίτσαρντ Σκοτ Ουίλιαμ Χάτσινσον γεννήθηκε, ζύγιζε μόλις 340 γραμμάρια, και χωρούσε στη χούφτα των γονιών του.

  • Ποτέ κανένα βρέφος που γεννήθηκε 131 ολόκληρες ημέρες πριν την κανονική ημερομηνία γέννησής του δεν είχε καταφέρει να ζήσει. Μέχρι τον Ρίτσαρντ…

Στις αρχές του πέμπτου μήνα της κύησης η μητέρα του παρουσίασε επιπλοκές που την υποχρέωσαν να γεννήσει το παιδί της υπερβολικά πρόωρα. Έμεινε έξι μήνες μαιευτήριο.

«Όταν ο Ρικ και η Μπεθ έλαβαν συμβουλές για το τι να περιμένουν με ένα βρέφος γεννημένο τόσο πρόωρα, η ομάδα των ειδικών μας τους έδωσε 0% πιθανότητες», είπε η δρ Στέισι Κερν, η νεογνολόγος που φρόντιζε τον Ρίτσαρντ στο Νοσοκομείο Παίδων στη Μινεσότα.

«Ήξερα ότι οι πρώτες εβδομάδες της ζωής του Ρίτσαρντ θα ήταν πάρα πολύ δύσκολες, αλλά ένιωθα πως εάν τα κατάφερνε τότε, θα επιβίωνε, είναι μαχητής», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από CNN

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν πήγε στην εκκλησία: Παρά την προειδοποίηση των καθολικών ιερέων ότι δεν θέλουν όσους στηρίζουν την άμβλωση…

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: