Το Μεξικό θα εμβολιάσει τους μετανάστες για να επιταχυνθεί το άνοιγμα των συνόρων με τις ΗΠΑ

Προσωπικό του Μεξικάνικου Στρατού εμβολιάζει πολίτες και μετανάστες στο δήμο Ensenada, στην Μπάχα Καλιφόρνια, Μεξικό, 17 Ιουνίου 2021. EPA, ALEJANDRO ZAPEDA




Οι αρχές στην παραμεθόρια μεξικανική πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή ότι θα συμπεριλάβουν τους μετανάστες στο νέο σχέδιο εμβολιασμού των πόλεων στα σύνορα, προκειμένου να επιταχυνθεί όσο είναι δυνατόν το άνοιγμα των συνόρων με τις ΗΠΑ.

Η πολιτεία, που βρίσκεται απέναντι στην Καλιφόρνια, άρχισε να εμβολιάζει τους ενήλικους άνω των 18 ετών αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο της νέας ώθησης στην εκστρατεία ανοσοποίησης κατά μήκος των βόρειων μεξικανικών πολιτειών. Το εγχείρημα θα βασιστεί στο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, καθώς οι ΗΠΑ δώρισαν στο Μεξικό πάνω από 1 εκατ. δόσεις του σκευάσματος αυτού.

Ο πολιτειακός υπουργός Υγείας στην Μπάχα Καλιφόρνια, ο Αλόνσο Όσκαρ Πέρες, δήλωσε χθες στο Ρόιτερς ότι θα οριστούν συγκεκριμένες ημέρες για τον εμβολιασμό των μεταναστών, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το σχέδιο προβλέπει ότι ο εμβολιασμός θα αρχίσει στην Μπάχα Καλιφόρνια, όπου οι συνοριακές διελεύσεις συγκαταλέγονται στις πιο πολυάσχολες στον κόσμο, και κατόπιν θα κινηθεί προς δυσμάς, πολιτεία προς πολιτεία, ωσότου να φθάσει στα ανατολικά παράλια.

Η απόφαση να συμπεριληφθούν οι μετανάστες στην εκστρατεία ανοσοποίησης στην Μπάχα Καλιφόρνια πιθανόν σημαίνει ότι το ίδιο θα ισχύσει σε όλες τις πολιτείες των συνόρων. Χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως από κράτη της κεντρικής Αμερικής, έχουν συρρεύσει και περιμένουν σε αυτά με την ελπίδα πως θα μπορέσουν να περάσουν στις ΗΠΑ, είτε νόμιμα, αφού γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους να τους χορηγηθεί άσυλο, είτε παράνομα.

Υπερασπιστές των δικαιωμάτων των μεταναστών πιέζουν τις αρχές για περισσότερες πληροφορίες για τον εμβολιασμό των περίπου 4.000 μεταναστών που βρίσκονται στην Μπάχα Καλιφόρνια. Περίπου 1.000 έχουν κατασκηνώσει στη βάση της διεθνούς γέφυρας στην Τιχουάνα.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Μεξικό

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Θα αποχωρήσει η Ρωσία από τη Συνθήκη ‘Ανοιχτοί Ουρανοί’ τον Δεκέμβριο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: