Το Κυπριακό συζήτησαν Τζόνσον και Γκουτέρες στο περιθώριο της συνόδου των G7

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον (Λ) καλωσορίζει τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες (Ρ) κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G7 στο Carbis Bay της Βρετανίας, στις 12 Ιουνίου 2021. Η Βρετανία φιλοξενεί τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στην Κορνουάλη από 11 έως 13 Ιουνίου 2021 EPA, Hollie Adams




Το Κυπριακό συζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και ο Βρετανός πρωθυπουργός στο περιθώριο της συνόδου των G7 που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Κορνουάλη της νότιας Αγγλίας.

Σύμφωνα με την Ντάουνιγκ Στριτ, στη διμερή αυτή συνάντηση Μπόρις Τζόνσον και Αντόνιο Γκουτέρες μεταξύ των άλλων διεθνών θεμάτων που συζήτησαν ήταν και «η ειρηνευτική διαδικασία στην Κύπρο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του Βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου.

Δεν γίνεται λόγος για το περιεχόμενο των απόψεων που αντάλλαξαν οι δύο άνδρες καθώς η συζήτηση για το Κυπριακό ήταν στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ανταλλαγής θέσεων για διάφορα διεθνή θέματα όπως η κατάσταση στην Υεμένη, τη Συρία, τη Λιβύη, κτλ.

Κατά τα λοιπά ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι στηρίζει το όραμα του Γενικού Γραμματέα για έναν πιο ενοποιημένο ΟΗΕ και για παγκόσμια δράση ενάντια σε πανδημίες και στην κλιματική αλλαγή. Θέματα που ούτως ή άλλως συζητιούνται αυτές τις μέρες στην σύνοδο των G7.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, του Ισαάκ Καρυπίδη
Λίβερπουλ, Βρετανία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Παυλόπουλος: Ο αγώνας για την Κύπρο συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: