Το Κυπριακό συζήτησαν σε τηλεφωνική συνομιλία Σάλιβαν και Καλίν: Ενόψει της συνάντησης Μπάιντεν – Ερντογάν

File photo Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν ΕPA, Yuri Gripas μέσω ΚΥΠΕ




Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων, που συζήτησαν κατά την τηλεφωνική συνομιλία, που είχαν, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

Η συνομιλία έγινε πριν από το κρίσιμο ραντεβού της Δευτέρας μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις στο Αφγανιστάν, η Συρία, Λιβύη, Ανατολική Μεσόγειος και η Κύπρο.

Συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της διμερούς συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ μεταξύ του Τούρκου Προέδρου και του προέδρου των ΗΠΑ, καθώς και των θεμάτων που θα συζητηθούν.

Κατά την επικοινωνία των κ. Καλίν και Σάλιβαν τονίστηκε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ πρέπει να βελτιωθούν, να υπάρξει θετική ατζέντα και να επικεντρωθούν στη στρατηγική συνεργασία.

Συμφωνήθηκε ότι όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίζονται με αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Το Κυπριακό συζήτησαν Τζόνσον και Γκουτέρες στο περιθώριο της συνόδου των G7

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: