Το Κυπριακό και η Ανατολική Μεσόγειος στην ατζέντα της συζήτησης Τζόνσον-Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνόδου ολομέλειας σε σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, 14 Ιουνίου 2021. EPA, OLIVIER MATTHYS




Συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες είχαν ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Βρετανός Πρωθυπουργός καλωσόρισε την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε τη σημασία επίτευξης λύσης στην Κύπρο μέσω της διαδικασίας υπό τα Ηνωμένα Έθνη.

Συζήτησαν επίσης τη μάχη κατά του κορωνοϊού και τα εθνικά εμβολιαστικά προγράμματα. Συμφώνησαν στη σημασία της συνεργασίας για να ηττηθεί η πανδημία και να εργαστούν προς αποκατάσταση των ταξιδιών μεταξύ των χωρών τους.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επιπλέον να εργαστούν προς εμβάθυνση της διμερούς σχέσεις σε μια σειρά τομέων, όπως το εμπόριο και η άμυνα.

Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής κάλυψαν επίσης τις εξελίξεις στη Συρία, τη Λιβύη και το Αφγανιστάν.

ΚΥΠΕ, Αθανάσιος Γκαβός
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε τo HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

 

Η Κύπρος στη διαδικασία έναρξης διαλόγου για κατώτατο μισθό δήλωσε η Αιμιλιανίδου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: