Τίτλοι τέλους για τον Νετανιάχου: Ο Ναφτάλι Μπένετ θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου μετά από ομιλία του κατά τη διάρκεια ειδικής ψηφοφορίας για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού. EPA, ABIR SULTAN




Ο Ναφτάλι Μπένετ, πρώην σύμμαχος του Νετανιάχου θα είναι ο νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ, επικεφαλής μιας κυβέρνησης που στηρίζουν συνολικά οκτώ κόμματα.

Ο Νετανιάχου παραμένει ηγέτης του κόμματος Λικούντ και θα είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης. Υπέρ του νέου κυβερνητικού συνασπισμού τάχθηκαν 60 βουλευτές της Κνεσέτ και 59 κατά.

Το ισραηλινό κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού, ο οποίος διαδέχεται τον Νετανιάχου που ήταν στην εξουσία επί 12 χρόνια.

Από τους 119 παρόντες βουλευτές (του 120μελούς Κοινοβουλίου) 60 ψήφισαν υπέρ του νέου συνασπισμού, στον οποίο μετέχουν η δεξιά, η αριστερά και στηρίζει επίσης αραβικό κόμμα. Πενήντα εννέα βουλευτές, κυρίως του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου, της άκρας δεξιάς και υπερορθόδοξων κομμάτων, καταψήφισαν.

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα το βράδυ για να γιορτάσουν την αποχώρηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου από την πρωθυπουργία επί 12 χρόνια.

Ένα περιχαρές πλήθος γέμισε την πλατεία Ράμπιν, στο κέντρο του Τελ-Αβίβ, για να γιορτάσει την αλλαγή της κυβέρνησης που επικυρώθηκε σήμερα από το Κοινοβούλιο με μικρή πλειοψηφία

Νωρίτερα οι Ισραηλινοί βουλευτές εξέλεξαν τον κεντρώο Μίκι Λεβί πρόεδρο του Κοινοβουλίου πριν από την ψηφοφορία για τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό που αναμένεται να θέσει τέλος στη θητεία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο βουλευτής Λεβί, 69 ετών, του κεντρώου κόμματος Γες Ατίντ (Υπάρχει Μέλλον), εξελέγη με 67 ψήφους (από τις 120 στο κοινοβούλιο). Αντικαθιστά τον Γιαρίβ Λεβίν, βουλευτή του δεξιού κόμματος Λικούντ, του πρωθυπουργού Νετανιάχου.

Οι Ισραηλινοί βουλευτές εξέλεξαν σήμερα τον κεντρώο Μίκι Λεβί πρόεδρο του Κοινοβουλίου πριν από την ψηφοφορία για τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό που αναμένεται να θέσει τέλος στη θητεία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Με πληροφορίες AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Ανατολίτικες πονηριές Ερντογάν: Να αφήσουμε πίσω τα προβλήματα και τα S-400, διαμηνύει στον Μπάιντεν, πριν συναντηθούν στο ΝΑΤΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: