Τίποτε δεν έχει αλλάξει μετά τη Γενεύη στο Κυπριακό, δηλώνει ο ΟΗΕ μετά τις συναντήσεις με Γκουτέρες και τις επαφές Λουτ

Διμερής συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. António Guterres. Φωτογραφία Marian Blondeel, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ουδέν νεώτερον στο Κυπριακό μετά τις συναντήσεις των ηγετών με Γκουτέρες και τις επαφές Λουτ.

«Δεν έχει αλλάξει στην πραγματικότητα οτιδήποτε, μετά τη Γενεύη», είπε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για τις συναντήσεις του Αντόνιο Γκουτέρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο Ερσίν Τατάρ στις Βρυξέλλες, κατά και τις επαφές Λουτ στη Λευκωσία.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ ανακοίνωσε τις σημερινές συναντήσεις του Αντόνιο Γκουτέρες, με τους δύο ηγέτες, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, για τις επαφές της απεσταλμένης του ΓΓ Τζέιν Χολ Λουτ, στη Λευκωσία, ανέφερε ότι η κ. Λουτ επέστρεψε σήμερα στις ΗΠΑ.

«Είχε συναντήσεις με τα μέρη στο νησί. Αυτό αποτελεί μέρος της αποστολής που της ανέθεσε ο Γενικός Γραμματέας, μετά την συνάντηση στη Γενεύη, η οποία ολοκληρώθηκε με τον τρόπο που γνωρίζετε πολύ καλά», ανέφερε ο εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας πως όταν θα υπάρξει κάτι προς ανακοίνωση σχετικό με το επόμενο βήμα, τα Ηνωμένα Έθνη θα το πράξουν.

«Όμως σ’ αυτό το σημείο δεν έχει στην πραγματικότητα αλλάξει οτιδήποτε μετά τη Γενεύη. Συνεχίζουμε να συνομιλούμε με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», συμπλήρωσε.

Σε σχέση με τις επαφές του βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν Πιερ Λακρουά, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι είχε εσωτερικές συναντήσεις με στελέχη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και θα δώσει περαιτέρω ενημέρωση αργότερα. Ο κ. Λακρουά αναμένεται να αναχωρήσει από την Κύπρο στις 27 τρέχοντος για τη Μέση Ανατολή.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

https://www.stoiximan.gr/deals/euro-master/?siteid=399&gclid=EAIaIQobChMIkKnKsrKz8QIVWDngCh0KngkhEAEYASAAEgImFvD_BwE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: