Τι τρέχει στη Λιβύη; Το μισό υπουργικό συμβούλιο του Ερντογάν στην Τρίπολη και απειλές Ακάρ προς Χαφτάρ [video]

H τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου φθάνει στην Τρίπολη. Photo via Twitter@MevlutCavusoglu




Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ήταν ο πρώτος Τούρκος αξιωματούχος που έφτασε σήμερα στην Τρίπολη σε μια επίσκεψη που δεν είχε αναγγελθεί, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της Λιβύης.

Στη συνέχεια έφτασε μεγάλη τουρκική αντιπροσωπεία με τους ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκιουλέρ, τον επικεφαλής των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών [ΜΙΤ], Χακάν Φιντάν, τον διευθυντή επικοινωνιών, Φαχρετίν Αλτούν καθώς και τον εκπρόσωπο του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

  • Σημειώνεται πως η τουρκική αντιπροσωπεία φτάνει στην Λιβύη παραμονή της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες “κατόπιν εντολής του προέδρου Ερντογάν” όπως αναφέρει ανακοίνωση της Τουρκικής προεδρίας.

Όπως μεταδίδει ο Libya Observer o ” Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, έφτασε στην Τρίπολη σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη προερχόμενος από την Σικελία της Ιταλίας, όπου  είχε συναντηθεί νωρίτερα με τον Βρετανό  και τον  Ιταλό ομόλογό του”.

Οπως προσθέτει η ίδια πηγή “ο Ακάρ συζήτησε με τον Βρετανό Μπεν Ουάλας και τον Ιταλό Λορέντζο Γκιερίνι για θέματα ασφάλειας και άμυνας καθώς και διάφορα περιφερειακά ζητήματα”.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης η τουρκική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπα.

Στην τουρκική βάση με απειλές ο Ακάρ

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ σε δηλώσεις του επιδόθηκε σε προειδοποιήσεις και απειλές προς τις δυνάμεις  του Χαλίφα Χαφτάρ και των υποστηρικτών τους που εδρεύουν στην ανατολική Λιβύη, λέγοντας ότι θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι» εάν επιχειρήσουν να επιτεθούν στις τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε τουρκικά στρατεύματα στην Τρίπολη, ο Άκαρ δήλωσε ότι ο Χαφτάρ είχε πρόσφατα αρχίσει να απευθύνει εκκλήσεις που στοχεύουν τις τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη και καλεί σε επιθέσεις εναντίον τουρκικών στρατευμάτων.

  • “Αυτός ο εγκληματίας πολέμου, ο κακοποιός και οι υποστηρικτές του πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε απόπειρας επίθεσης εναντίον των τουρκικών δυνάμεων, οι δυνάμεις του δολοφόνου Χάφταρ θα θεωρηθούν ως νόμιμοι στόχοι παντού”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άκαρ.

“Πρέπει να το βάλουν αυτό στο μυαλό τους. Εάν κάνουν κάτι τέτοιο, δεν θα έχουν πουθενά να τρέξουν”, είπε. “Όλοι πρέπει να συμβάλουν στην επίτευξη πολιτικής λύσης εδώ. Οποιαδήποτε κίνηση εκτός από αυτό είναι λάθος.”

 

Με πληροφορίες από TRTWorldAhval, The Libya Observer,

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

«Η Μοσάντ δεν επηρεάζεται από εκλογές ή πολιτικές εξελίξεις»: Ο πρώην αρχηγός της κάνει τον «απολογισμό» του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: