“Tea time” στους κήπους του ελληνικού γυμνασίου από τους Αττίλες: Ο νέος βιασμός της Αμμοχώστου…

FILE PHOTO: Ο εθνικιστής κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ επιθεωρεί την παραλία της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Φωτογραφία via Twitter, Ersin Tatar, @ersinrtatar




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Προετοιμάζονται για την… καλοκαιρινή σεζόν οι Αττίλες, αλλά και για μια ακόμη φιέστα υποδοχής του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανακοίνωσε την παράνομη επίσκεψη του στα κατεχόμενα, στις 20 Ιουλίου. Ανήμερα, δηλαδή, της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, το 1974.

Οι Αττίλες προχωρούν από τον περασμένο Νοέμβριο να ετοιμάζουν με έργα το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Ένα τμήμα στο παραλιακό μέτωπο έχει ανοίξει. Η υλοποίηση του σχεδιασμού, που είναι ο εποικισμός της περιοχής,  συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς.

  • Υπενθυμίζεται πως όταν γινόντουσαν τα πρώτα βήματα, με επισκέψεις πρώτα Τούρκων αξιωματούχων και στη συνέχεια και δημοσιογράφων, από την Τουρκία και Τουρκοκυπρίων, είχαν αναφερθεί βαρύγδουποι στόχοι, όπως η μετατροπή της περιοχής σε… Λας Βέγκας.

Στα πλαίσια, λοιπόν, της υλοποίησης του «σχεδίου- Αμμόχωστος», ο ψευδοδήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου, Ισμαήλ Αλτερ, δήλωσε πως συνεχίζονται οι εργασίες για την δημιουργία «κήπου για τσάι»(!) Ο καθαρισμός του χώρου μπροστά από το ελληνικό γυμνάσιο, συνέχισε, γίνεται χωρίς να αλλάζει η δομή του χώρου και η αρχιτεκτονική, καθώς εκεί θα δημιουργηθεί ένας «κήπος για τσάι» (μετάφραση ΓΤΠ). Λεπτομέρειες για τη συνήθεια αυτή των κατακτητών δεν ανέφερε!

Περαιτέρω είπε πως στην παραλία έχουν τοποθετήσει 250 ομπρέλες θάλασσας και τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει για χρήση από το κοινό, όπως και το αναψυκτήριο – μπουφέ που έχει τοποθετηθεί εκεί (ΣΣ: αναφέρεται στην παραλία Χρυσή Ακτή).

Από την πλευρά του, ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, από την πλευρά του σε συνάντησή του με τον «σύνδεσμο αλληλεγγύης και ενότητας Βαρωσίου», ανέφερε ότι «με το άνοιγμα του κλειστού Βαρωσιού, έχει αυξηθεί το στάτους του ως τόπος εγκατάστασης» και πως το Βαρώσι που είναι συνυφασμένο με την Αμμόχωστο, αυξάνει τις προοπτικές για τον τουρισμό στην περιοχή.

  • Μέχρι σήμερα, είπε ο Ερσίν Τατάρ, το Βαρώσι επισκέφθηκαν 250.000 άτομα υποστηρίζοντας ότι το άνοιγμα των δημόσιων χώρων στην περίκλειστη πόλη καθώς και της ακτογραμμής έχει αυξήσει το ηθικό και το κίνητρο του «λαού».
  • Επανέλαβε ότι όσοι έχουν περιουσίες στην περίκλειστη πόλη, περιλαμβανομένων των Ε/κ, μπορούν να αποταθούν στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας».

Είναι σαφές πως η κίνηση αυτή, που εντάσσεται στα πλαίσια της επιβολής νέων τετελεσμένων από πλευράς της κατοχικής Τουρκίας, θα έχει και συνέχεια. Κι αυτό γιατί προφανώς η Άγκυρα δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει, να διαβουλευθεί ενόψει και της συνέχισης των προσπαθειών για νέα άτυπη Διάσκεψη για το Κυπριακό. Κωφεύει σε όλες τις εκκλήσεις.

  • Η αντίδραση της Λευκωσίας

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Λευκωσία προχωρεί σε κινήσεις αποτροπής ενημερώνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη-μέλη, όπως και τον ΟΗΕ.

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωση για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Κύπριος αξιωματούχος έθεσε ενώπιον του κ. Μπορέλ στοιχεία τόσο σε σχέση με την κατεχόμενη Αμμόχωστο αλλά και για άλλες ενέργειες της κατοχικής δύναμης, όπως η αεροπορική βάση στο κατεχόμενο Λευκόνοικο.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην NEWS GOOGLE

Στα χρυσά διαβατήρια έγινε πάρτι τρικούβερτο: Οι ευθύνες στον Πρόεδρο και τους διαχειριστές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: