Τα συγχαρητήρια του κ. Αναστασιάδη στην πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Βουλής: Την ανέδειξε το ακροδεξιό ΕΛΑΜ

Η νέα Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου. Λευκωσία, Κύπρος. Φωτογραφία ΓΤΠ, Σ. Ιωαννίδης
Συγχαίρω θερμά την κα Αννίτα Δημητρίου για την εκλογή της ως προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σημειώνουμε ότι η κ. Δημητρίου υποστηρίχθηκε από το εθνικιστικό ΕΛΑΜ, το οποίο αποτελεί “αδελφάκι” της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Χωρίς την υποστήριξη του ΕΛΑΜ, η κ. Δημητρίου δεν θα εκλεγόταν πρόεδρος της Βουλής.

Πρόσθεσε τα εξής:

“Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση διότι η κα Δημητρίου είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στο δεύτερο τη τάξει αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είμαι πεπεισμένος ότι τα προσόντα, η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας της κας Δημητρίου, αλλά και τα όσα επέδειξε στον δημόσιο βίο της χώρας μας από την ενασχόληση της στα κοινά και την προϋπηρεσία της στη Βουλή, προσφέρουν τα εχέγγυα για μια καθόλα επιτυχημένη και επ’ ωφελεία των πολιτών και της κοινωνίας, Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Προσβλέπω σε στενή συνεργασία με τη νέα πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, ώστε μέσα σε κλίμα συνεννόησης να προωθήσουμε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που οφείλουμε στη χώρα και στον λαό μας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο της”.

  • Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Αννίτα Δημητρίου είναι η νέα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει γυναίκα πρόεδρο στο δεύτερο αξίωμα της χώρας.

Η κα Δημητρίου εξελέγη νέα πρόεδρος της Βουλής με 25 ψήφους στη δεύτερη ψηφοφορία.

Την κα Δημητρίου ψήφισαν ο ΔΗΣΥ, το ΕΛΑΜ και η ΔΗΠΑ.

Κατά την 1η ψηφοφορία υποψηφιότητα υπέβαλαν ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού και η αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, βουλευτής ΔΗΣΥ Λάρνακας και πρώην γραμματέας της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Κατά την 2η ψηφοφορία αποσύρθηκε η υποψηφιότητα του Χρίστου Χρίστου από το ΕΛΑΜ.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λευκωσία, Cyprus

Επαναρχίζει τον έλεγχο των πολιτογραφήσεων η Ελεγκτική Υπηρεσία λέει ο Μιχαηλίδης


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: