«Τα εμβόλια… μαγνητίζουν»: Πώς αντέδρασαν δημοσιογράφοι του CNN στην ψεκασμένη θεωρία [video]

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του θέματος από το CNN




Μπορούν τα εμβόλια να «χαρίσουν» στο ανθρώπινο σώμα μαγνητικές ιδιότητες; Κάποιοι πιστεύουν «ναι». Και το διαλαλούν και δημοσίως.

Ονομάζεται Σέρι Τενπένι και είναι γιατρός με ειδικότητα την οστεοπαθητική στο Οχάιο.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Λέγοντας όχι στα εμβόλια» και θεωρείται Super Spreader, δηλαδή μία από τις πιο ισχυρές φωνές διάδοσης παραπληροφόρησης στα social media για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το σχετικό παρατηρητήριο fake news του πανεπιστημίου McGill στο Μόντρεαλ, η Τενπένι είναι ένας από τους 12 πιο ισχυρούς ινφλούενσερς που ευθύνονται συνολικά για το 65% της παραπληροφόρησης που διαδίδεται σε Facebook, Instagram και Twitter σχετικά με την Covid -19.

Στο (πρόσφατο) παρελθόν έχει υποστηρίξει διάφορους ψευδείς ισχυρισμούς για τα εμβόλια κατά της Cοvid -19: Ότι προκαλούν θάνατο και αυτοάνοσες νόσους, ότι επιφέρουν διακοπή εγκυμοσύνης.

Προ δύο ημερών, η ανεξάντλητη σε εμπνεύσεις Τένπενι ανέπτυξε δημοσίως μία ακόμη θεωρία από το ρεπετρόριό της.

Μιλώντας μπροστά σε βουλευτές της Πολιτείας του Οχάιο υποστήριξε ότι τα εμβόλια εμφυτεύουν μαγνητικές ιδιότητες στους ανθρώπους.

 

«Είμαι σίγουρη ότι έχετε δει εικόνες σε όλο το ίντερνετ από ανθρώπους που κάναν αυτά τα εμβόλια και τώρα μαγνητίζονται. Βάζουν ένα κλειδί στο μέτωπό τους και αυτό κολλάει. Βάζουν κουτάλια και πηρούνια παντού πάνω τους και κολλάνε. Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα μεταλλικό τμήμα σε αυτά (τα εμβόλια).

«Εννοείται ότι μεταλλικά στοιχεία δεν υπάρχουν σε κανένα από τα εγκεκριμένα εμβόλια στις ΗΠΑ (και όχι μόνο, βεβαίως) και ο αμερικανικός οργανισμός Φαρμάκου (FDA) έχει δημοσιεύσει τα συστατικά κάθε ενός από αυτά (Pfizer-BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson). «Δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να αλληλεπιδράσει με ένα μαγνήτη. Τα εμβόλια είναι πρωτεΐνες, λιπίδια, άλατα, νερό και χημικά στοιχεία που διατηρούν το pH. Οπότε δεν είναι δυνατόν», λέει ο Thomas Hope, ερευνητής στον τομέα των εμβολίων στο Northwestern University, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Στην ίδια συνεδρίαση εμφανίστηκε και μία νοσοκόμα που προσπάθησε ανεπιτυχώς να υποστηρίξει τoυς ισχυρισμούς της Τενπένι.

 

Προσπάθησε να βάλει ένα κλειδί και ένα τσιμπιδάκι στο λαιμό της και παρότι αυτά αρνούντο να κολλήσουν συνέχισε απτόητη: «Εξηγήστε μου γιατί κολλάνε πάνω μου».

Όπως ήταν φυσικό ή κατάθεση της Τενπένι έγινε γρήγορα viral στο διαδίκτυο προκαλώντας και την αντίδραση των -πλήρως εμβολιασμένων- Τζέικ Τάπερ και του Dr Σαντζέι Γκάπτα στο CNN που προσπάθησαν να κολλήσουν στα μέτωπά τους τα στυλό τους.

Δυστυχώς χωρίς επιτυχία. Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

Με πληροφορίες από Politifact, CNN

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Παγκόσμια δωρεά 500 εκατ. δόσεων εμβολίων ανακοινώνει ο Πρόεδρος Μπάιντεν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: