Στον Λευκό Οίκο στις 15 Ιουλίου η Άγγελα Μέρκελ: Συνάντηση με Τζο Μπάιντεν

Η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την άφιξή της στη Βρετανία για την σύνοδο των G7 στην Κορνουάλη. EPA/JON ROWLEY/INTERNATIONAL POOL
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα επισκεφθεί τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις 15 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον για να υπογραμμίσουν «τις βαθιές διμερείς σχέσεις» ανάμεσα στις δύο χώρες, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

«Οι ηγέτες θα συζητήσουν τη δέσμευσή τους στη στενή συνεργασία σε ένα φάσμα κοινών προκλήσεων, περιλαμβανομένων του τερματισμού της πανδημίας της Covid-19, της αντιμετώπισης της απειλής της κλιματικής αλλαγής και της προώθησης της οικονομικής ευημερίας και της διεθνούς ασφάλειας με βάση τις κοινές δημοκρατικές αξίες μας», δήλωσε η Ψάκι.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά στην Αγγλία. Αφότου ανέλαβε καθήκοντα, ο Μπάιντεν έχει υποδεχθεί άλλους δύο παγκόσμιους ηγέτες, αυτούς της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία θα αποχωρήσει από την καγκελαρία μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, διατηρούσε ιδιαίτερα δύσκολες σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Mε πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κάρμπις Μπέι, Βρετανία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Οι ΗΠΑ έκλεισαν το θέμα των S-400 με νέα επίσημη δήλωση: Δεν δέχονται μεταφορά στο Ινσιρλίκ, απαιτούν να φύγουν από την Τουρκία


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: