Στο Λονδίνο για συμπερίληψη της Κύπρου στην “πράσινη λίστα” ο υφυπουργός Τουρισμού

File photo: Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.ΚΥΠΕ




Για τη βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων εβδομάδων στην Κύπρο αναφορικά με τον κορωναϊό ενημερώνει σήμερα τη βρετανική πλευρά ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος με επαφές που έχει στο Λονδίνο.

Η ενημέρωση με άξονες το χαμηλό ποσοστό θετικότητας, τα πολλά διαγνωστικά τεστ και την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος γίνεται ενόψει της πρώτης ανανέωσης της πράσινης ταξιδιωτικής λίστας της βρετανικής Κυβέρνησης.

Οι αποφάσεις της Βρετανίας για το ποιες χώρες θα περιλαμβάνονται από την προσεχή Δευτέρα 7 Ιουνίου στην «πράσινη» λίστα ενδεχομένως να ανακοινωθούν την Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Υπενθυμίζεται ότι με το άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών αναψυχής πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες από τη βρετανική Κυβέρνηση, σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, όπως και η Κύπρος, τοποθετήθηκαν στην «πορτοκαλί» λίστα.

Αυτό σημαίνει ότι οι Βρετανοί τουρίστες που επιστρέφουν από αυτές τις χώρες έχουν υποχρέωση δεκαήμερης απομόνωσης κατ’ οίκον και διενέργειας τριών τεστ.

  • Αντιθέτως, οι αφίξεις από τις «πράσινες» χώρες έχουν μόνο υποχρέωση για δύο τεστ.

Κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο ο κ. Περδίος παραχώρησε και σειρά συνεντεύξεων στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θανάσης Γκαβός/ΑΓΚ
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Πιστοποίηση Κομισιόν: Εξαιρετικής ποιότητας στο 100% τα νερά της Κύπρου για κολύμπι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: