Στη Χάγη παραπέμπεται η οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αλβανία; Τι συμφώνησαν Κυριάκος Μητσοτάκης – Έντι Ράμα

File Photo Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα στις Βρυξέλλες ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




Με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Edi Rama, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον οποίο συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις καθώς και την ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, για την οποία ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της χώρας μας.

Οι δύο Πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι, μετά και τις εκλογές στην Αλβανία, οι δύο χώρες είναι έτοιμες να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις για τη συνομολόγηση συνυποσχετικού για την παραπομπή της Οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο κ. Rama ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη δωρεάν διάθεση 20.000 εμβολίων, τα οποία παραδόθηκαν σήμερα στην Αλβανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το διαχρονικό και σταθερό ενδιαφέρον της χώρας μας για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα καθώς και για την πρόοδο της Αλβανίας στους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους Δικαίου, που εμπίπτουν στα προαπαιτούμενα που η ΕΕ έχει θέσει προς την Αλβανία.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Rama για την εκλογή της Αλβανίας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τη διετία 2022-2023.

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Μητσοτάκης στο NATO: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: