Στα 29 τα κρούσματα κορωναϊού την Κυριακή στην Κύπρο: Δεν καταγράφηκαν θάνατοι

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε για την Κυριακή 29 σημεία για rapid test. ΚΥΠΕ




Σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα έπεσαν τα περιστατικά κορωναϊού την Κυριακή, αφού το Υπουργείο Υγείαw ανακοίνωσε 29 νέα κρούσματα.

Το ποσοστό θετικότητας έπεσε στο 0,06%, ενώ δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19. Συνολικά 50 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 17 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί 46.276 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανήλθε σε 72.779.

Θάνατοι από τη νόσο COVID-19

Δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με COVID-19. Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 παραμένει 363, εκ των οποίων 241 άντρες (66%), και 122 γυναίκες (34%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 78 έτη.

Νοσηλευόμενοι

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 50 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 17 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 17 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 12 είναι διασωληνωμένοι, ο ένας νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι τέσσερεις σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 13 ασθενείς, στο Νοσοκομείο Λευκωσίας 22 ασθενείς, στο Νοσοκομείο Λεμεσού 14 ασθενείς και στο Μακάρειο Νοσοκομείο 1 ασθενής.

Θετικά περιστατικά COVID-19

Από τις 46.276 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 5.363 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 40.913 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) και εντοπίστηκαν 29 περιστατικά της νόσου COVID-19.

Από αυτά, τα 5 κρούσματα εντοπίστηκαν από 4.052 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, 3 κρούσματα από 976 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας και 21 κρούσματα από 40.787 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος σε 14 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σε 53 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, σε 104 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, σε 164 δείγματα που λήφθηκαν από τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τυλληρίας και σε 126 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.

Από τις εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας, εντοπίστηκαν στη Λευκωσία 7 περιστατικά (ποσοστό θετικότητας 0,04%), στη Λεμεσό 11 περιστατικά (ποσοστό θετικότητας 0,10%), στη Λάρνακα δεν εντοπίστηκαν περιστατικά από συνολικά 5.649 τεστ, στην Πάφο 2 περιστατικά (ποσοστό θετικότητας 0,04%) και στην Αμμόχωστο 1 περιστατικό (ποσοστό θετικότητας 0,03%). Δεν εντοπίστηκαν περιστατικά από 31 τεστ σε οίκους ευγηρίας στη Λεμεσό.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

 

 

Επικίνδυνο το κλίμα που δημιουργεί η Τουρκία δήλωσε ο Πετρίδης: «Η πατρίδα μας διέρχεται αναμφίβολα κρίσιμες στιγμές»

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: