Στα 1.087 τα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην Κούβα σε 24 ώρες: Εννιά ασθενείς πέθαναν

Μια ομάδα ανθρώπων παραμένει υπό παρακολούθηση αφού έχει εμβολιαστεί κατά του covid-19 στην ανατολική Αβάνα της Κούβας. EPA, Yander Zamora
Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 1.087 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν άλλοι 9 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο νησί της Καραϊβικής ανέρχεται σε 1.012 νεκρούς επί συνόλου 148.918 μολύνσεων μέχρι εδώ.

Η πρωτεύουσα Αβάνα, που συνεχίζει να αποτελεί επίκεντρο της επιδημίας, κατέγραψε 408 μολύνσεις, ενώ ο δείκτης επίπτωσης υποχώρησε στα 344,8 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, παραμένοντας πάντως ο υψηλότερος στη χώρα.

Για να θέσει υπό έλεγχο το νέο κύμα της πανδημίας που πλήττει τη νήσο από τον Ιανουάριο, το υπουργείο Υγείας της Κούβας άρχισε τη 12η Μαΐου μαζική ανοσοποίηση του πληθυσμού με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala. Η εκστρατεία επεκτάθηκε πέρα από την πρωτεύουσα, στις επαρχίες Πινάρ δελ Ρίο και Ματάνσας (δυτικά), στην επαρχία Σαντιάγο ντε Κούμπα (ανατολικά) και στην Ίσλα δε Χουβεντούδ. Έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου 2,7 εκατ. πολίτες ως αυτό το στάδιο.

Σκοπός των αρχών της Κούβας είναι πριν από τα τέλη Ιουλίου να έχει ανοσοποιηθεί ουσιαστικά όλος ο πληθυσμός της Αβάνας (2,2 εκατ. κάτοικοι) και μέσα στη χρονιά να έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός του νησιού.

Με πληροφορίες από Xinhua μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αβάνα, Κούβα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

 

Καταγράφηκαν 873 θάνατοι στη Βραζιλία σε 24 ώρες εξαιτίας της COVID-19: Σχεδόν 40.000 κρούσματα


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: