Συνέδριο για τεχνητή νοημοσύνη και ΜΜΕ: Συνδιοργάνωση Κύπρου και Συμβουλίου Ευρώπης

Απεικόνιση εγκεφάλου. Πηγή φωτογραφίας: Pixabay/geralt




Το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) και η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), συνδιοργανώνουν στις 10-11 Ιουνίου 2021, στη Λευκωσία, το διαδικτυακό Συνέδριο Υπουργών αρμόδιων για τα Μέσα Ενημέρωσης και την Κοινωνία της Πληροφορίας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο «Artificial Intelligence – Intelligent Politics: Challenges and Opportunities for Media and Democracy».

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών  Νίκος Νουρής θα προεδρεύσει των εργασιών ως Υπουργός της φιλοξενούσας χώρας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν, επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής  Κυριάκος Κόκκινος.

Οι θεματικές του Συνεδρίου είναι τέσσερις:

Οι επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στην ελευθερία έκφρασης, το μεταβαλλόμενο περιβάλλον των μέσων και της πληροφορίας, η ανάληψη δράσης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, και η ανθεκτικότητα των πλαισίων προστασίας της ελευθερίας έκφρασης σε περίοδο κρίσης.

Εξέχουσες προσωπικότητες, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι κυβερνήσεων και ευρωπαϊκών θεσμών, νομικοί και ακαδημαϊκοί, θα προβούν σε παρουσιάσεις στο πλαίσιο συζήτησης της κάθε θεματικής, η οποία θα ολοκληρωθεί με την υιοθέτηση αντίστοιχων ψηφισμάτων. Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κόκκινος θα παρουσιάσει το ψήφισμα της πρώτης θεματικής. Στο τέλος του συνεδρίου θα υιοθετηθεί η «Διακήρυξη της Λευκωσίας».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για το πρόγραμμα, τους συμμετέχοντες και τις θεματικές του Συνεδρίου στην ιστοσελίδα  https://www.coe.int/en/web/freedom-expression/media2021nicosia.

Σημειώνεται ότι όλες οι εργασίες του Συνεδρίου με εξαίρεση τη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης των Υπουργών (11 Ιουνίου) θα μεταδίδονται ζωντανά (live streaming). Ο σχετικός σύνδεσμος θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου. Το Συνέδριο στηρίζει η Cyta Business.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΑΑΡ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Υπό διερεύνηση η διαρροή προσωπικών δεδομένων στελεχών του υπουργείου Παιδείας στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: