Σήμερα στις 10.15 το πρωί: Αναστασιάδης και Τατάρ συνομιλούν μετά τη συμφωνία για τα οδοφράγματα

File Photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με τον Ερσίν Τατάρ (Α), και την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κ. Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Συνομιλία, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα έχουν σήμερα στις 10.15 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, μετά τη συμφωνία για επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης από και προς τα κατεχόμενα, που επιτεύχθηκε μεταξύ των διαπραγματευτών των δυο πλευρών και την οποία ενέκριναν οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων.

Αναφερόμενος στην πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, επεσήμανε χθες σε γραπτή του δήλωση πως σε αυτήν θα συμμετέχουν, επίσης, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, και οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Εργκιούν Ολγκούν.

Χθες τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας για εκ νέου άνοιγμα όλων των οδοφραγμάτων από τις 4 Ιουνίου με την προσκόμιση προς το παρόν για όσους θα διέρχονται από αυτά αρνητικού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ή PCR 7 ημερών.

  • Χαιρετίζουν τη συμφωνία για οδοφράγματα οι Πρέσβειρες ΗΠΑ και Γαλλίας

Τη συμφωνία για εκ νέου άνοιγμα όλων των οδοφραγμάτων από τις 4 Ιουνίου χαιρετίζουν οι Πρέσβειρες των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

«Χαίρομαι που βλέπω τη σημερινή ανακοίνωση ότι τα σημεία διέλευσης θα ανοίξουν ξανά την Παρασκευή! Το να επιτρέπεται στους Κύπριους να συναντιούνται, να εμπορεύονται και να μετακινούνται ελεύθερα ωφελεί όλους όσοι αποκαλούν αυτό το νησί σπίτι τους», ανέφερε η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούντιθ Γκάρμπερ, σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Χαιρετίζουμε τη συμφωνία μεταξύ των δύο κοινοτήτων να συγχρονίσουν τα υγειονομικά μέτρα τους και να ανοίξουν ξανά τα σημεία διέλευσης. Αυτό το θετικό βήμα διασφαλίζει την ελευθερία της διακίνησης ως βασικό κεκτημένο των συνομιλιών για το Κυπριακό, οικοδομεί εμπιστοσύνη και διευκολύνει την επανέναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων», ανέφερε από την πλευρά της στο Twitter η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Σαλίνα Γκρενέ-Καταλάνο.

Ο Χριστοδουλίδης ξεκαθαρίζει: Πρέπει να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: