Σε υπόθεση ναρκωτικών φέρεται να εμπλέκεται ο ιερέας: Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία επτά Μητροπολίτες

Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ βρίσκονται κάποιοι από τους μητροπολίτες που υπέστησαν την επίθεση με βιτριόλι. Photo via Hellas Journal




Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έχει οδηγηθεί ο 37χρονος ιερέας που συνελήφθη μετά την επίθεση με καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, καθώς και σε έναν αστυνομικό που έτρεξε να βοηθήσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από αστυνομικές πηγές, ο ιερέας δεν είπε πολλά στους αστυνομικούς, σχετικά με το κίνητρο της επίθεσής του. Πηγές της ΕΛΑΣ ανέφεραν ότι ο ιερέας, που ανήκει στην Μητρόπολη Βέροιας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Ο εν λόγω κληρικός, τον αποσχηματισμό του οποίου αποφάσισε το Συνοδικό Δικαστήριο στο οποίο μετέχουν οι επτά μητροπολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες, έριξε βιτριόλι κατά των μητροπολιτών στα χέρια και στο πρόσωπο.

Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών στη Μονή Πετράκη, που νοσηλεύονται σε «Γ. Γεννηματάς» και ΚΑΤ δεν κρίνεται ανησυχητική

Στο ΓΝΑ «Λαϊκό» διακομίστηκαν χθες το βράδυ από τη Μονή Πετράκη, με μέριμνα του ΕΚΑΒ, 6 Μητροπολίτες και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Ο Μητροπολίτης ‘Αρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο.

Στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση. Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση.

O αστυνομικός έχει διακομιστεί στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ:

Oι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για οφθαλμολογική παρακολούθηση, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας. Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση.Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο. Αρχικά οι 6 μητροπολίτες και ο γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων που δέχθηκαν επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη είχαν διακομιστεί στο «Λαϊκό».

Ο δράστης ο οποίος επιτέθηκε με καυστικό υγρό κατά των μητροπολιτών -μελών του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη- αλλά και του γραμματέα του δικαστηρίου έχει συλληφθεί. Πρόκειται για ιερομόναχο που είχε καθαιρεθεί και το δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει τη συγκεκριμένη ποινή.

Υπηρετούσε στη Βέροια και φέρεται ότι είχε στο παρελθόν εμπλοκή σε υπόθεση με ναρκωτικά. Τους επιττέθηκα γιατί με καθαίρεσαν άδικα τόνισε στους αστυνομικούς ενώ χαρακτήρισε την υπόθεση σχετικά με τα ναρκωτικά σκευωρία.

Για το θέμα της πρωτοφανούς επίθεσης υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο κ. Μητσοτάκης τον διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετέβησαν στο «Λαϊκό», όπου διακομίστηκαν αρχικά οι πιο ελαφρά τραυματισμένοι . Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «αποφύγαμε τα χειρότερα» ενώ έκανε λόγο για πρωτόγνωρα φαινόμενα βίας που προβληματίζουν. «Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» επισήμανε.

Από την πλευρά του ο υπ. Υγείας μίλησε για ένα τραγικό γεγονός που αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ ενώ πρόσθεσε ότι για τις εξελίξεις ενημερώνεται ο πρωθυπουργός.

Με ανάρτηση στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το πρωτοφανές περιστατικό στη Μονή Πετράκη σημειώνοντας: «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Μακαριώτατο, ο οποίος με ενημέρωσε για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και εύχομαι ταχεία ανάρρωση των θυμάτων».

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ:

ο χρονικό της σοκαριστικής επίθεσης με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη ξεδιπλώνει μιλώντας στο ethnos.gr, ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του 37χρονου δράστη της επίθεσης Γιώργος Τζήκας, ο οποίος ήταν μάρτυρας της επίθεσης.

Σοκαρισμένος ο δικηγόρος του υπό καθαίρεση ιερέα, ο οποίος τραυματίστηκε από το καυστικό υγρό και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο ΚΑΤ, περιγράφει τα όσα έζησε την ώρα του Συνοδικού Δικαστηρίου, όταν ξαφνικά ο υπό καθαίρεση ιερέας σηκώθηκε και άρχιζε να ραντίζει με βιτριόλι όσους ήταν στην αίθουσα.

Ο ίδιος σημειώνει πως «είχε άγιο», καθώς φορούσε κουστούμι και το καυστικό υγρό δεν ήρθε σε επαφή με το δέρμα του. «Αμα δείτε το κουστούμι μου θα το καταλάβετε» υπογραμμίζει. Μάλιστα τονίζει πως αρχικά κανένας δεν κατάλαβε πως το υγρό με το οποίο τους ράντιζε ήταν καυστικό, μέχρι που «ο τόπος γέμισε με αίματα και καμμένα ράσα»

  • Ηταν πεπεισμένος πως η έδρα ήταν προκατειλημμένη

Ο κ. Τζήκας τονίζει στο ethnos.gr, πως ο δράστης ήταν απόλυτα πεπεισμένος πως το δικαστήριο ήταν προκατειλημμένο απέναντί του και συγκεκριμένα πως τους είχε μιλήσει ο μητροπολίτης Βέροιας.

«Kαθόμουν ακριβώς πίσω από τον κατηγορούμενο ιερέα και βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία. Μπροστά μας ήταν οι συνοδικοι μητροπολίτες. Η αίθουσα ήταν μεγάλη. Ξαφνικά (ο δράστης) σηκώθηκε και άνοιξε μια μεγάλη τσάντα που είχε και έβγαλε δυο μεγάλα κόκκινα δοχεία. Φώναξε στους μητροπολίτες “είστε μιλημένοι από τον Βέροιας; Σας έχει μιλήσει ο μητροπολίτης Βεροίας;” Ήταν πεπεισμένος ότι η έδρα ήταν προκατειλημμένη», ανέφερε ο δικηγόρος του δράστη και στη συνέχεια περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την επίθεση σημειώνοντας πως στην αρχή όλοι οι παρευρισκόμενοι νόμιζαν πως τους ρίχνει νερό.

  • Νομίζαμε πως ήταν νερό – Ο τόπος γέμισε αίματα και καμμένα ράσα

«Αρχισε να ραντίζει προς την έδρα. Για δευτερόλεπτα όλοι πίστεψαν πως είναι νερό. Ισως και αγίασμα αλλά όταν άρχισαν να λιώνουν τα ρούχα και οι σάρκες έγινε πανικός. Ο χώρος γέμισε αίματα και καμένα ράσα. Φώναζε και ράντιζε με τα μπουκάλια. Το σκηνικό ήταν εφιαλτικό». Στη συνέχεια ξεκαθάρισε στο ethnos.gr, πως δεν ξαναμίλησε με τον δράστη μετά την επίθεση και δεν έχει σκοπό να τον εκπροσωπήσει νομικά.

  • Δέκα τραυματίες από την επίθεση

Δέκα είναι συνολικά οι τραυματίες από την επίθεση ιερέα με καυστικό υγρό που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι. Από την επίθεση τραυματίστηκαν επτά αρχιερείς (είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος), δύο δικηγόροι που βρίσκονταν στην αίθουσα στην οποία συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο για την καθαίρεση του δράστη -ενας ακτω δύο ήταν ο κ. Τζήκας, ο οποίος μίλησε στο ethnos.gr- αλλά και ένας αστυνομικός, ο οποίος μπήκε στην αίθουσα την ώρα του δικαστηρίου για να ακινητοποιήσει τον άνδρα.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» διακομίστηκαν οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση. Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση. Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο.

  • Ιερέας υπό καθαίρεση ο δράστης

Οι μητροπολίτες δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό από ιερέα που δικαζόταν από το Συνοδικό Δικαστήριο για να καθαιρεθεί. Ο συγκεκριμένος ιερέας ανήκε στο δυναμικό της Μητρόπολης Βέροιας και είχε καθαιρεθεί ήδη σε πρώτο βαθμό πριν από δύο χρόνια για υπόθεση που σχετίζεται με ναρκωτικά και συγκεκριμένα με κατοχή κοκαΐνης. Την Τετάρτη το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επικύρωσε την καθαίρεσή του.

  • Είχε κρυμμένο οξύ και το έριξε στους αρχιερείς

Για την επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη εναντίον επτά Μητροπολιτών από ιερέα υπό καθαίρεση, μίλησε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλιτος. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ηταν επτά αρχιερείς οι οποίοι βρίσκονταν στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και εκείνος ο οποίος καθαιρέθη για τα παραπτώματα τα οποία είχε κάνει, δεν το δέχτηκε, είχε κρυμμένο κάπου οξύ και το έριξε στους αρχιερείς».

– Τηλεφωνική επικοινωνία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη Μονή Πετράκη, προκειμένου να του εκφράσει τη συμπαράσταση της Μητρός Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικώς και να ευχηθεί ταχεία αποκατάσταση της υγείας όλων όσοι τραυματίστηκαν.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για το ενδιαφέρον και τις ευχές του, τις οποίες και θα μεταφέρει προς τους τραυματίες και προς όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Μουδιασμένος ο πολιτικός κόσμος για το περιστατικό στη Μονή Πετράκη: Για ειδεχθή επίθεση μίλησε ο πρωθυπουργός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: