Σε εφαρμογή σχέδιο κατά 14 εγκληματικών οργανώσεων από υπουργείο Προστασίας Πολίτη

File photo: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Δύο συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στο επίκεντρο της πρώτης σύσκεψης βρέθηκαν ζητήματα αστυνόμευσης, με αφορμή το άνοιγμα της αγοράς και την εκκίνηση της τουριστικής σεζόν.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε να ενισχυθεί η αστυνόμευση σε περιοχές όπου καταγράφονται αυξημένα κρούσματα εγκληματικότητας ή μεγάλη εμπορική κίνηση.

  • Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη σύσκεψη, πραγματοποιήθηκε με φόντο τις πρόσφατες δολοφονίες, οι οποίες αποδίδονται στη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.

Στη σύσκεψη -στην οποία συμμετείχαν στελέχη του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, της υποδιεύθυνσης Διωξης Ναρκωτικών κ.ά.- αναζητήθηκαν τρόποι προκειμένου να βελτιωθεί το πληροφοριακό δίκτυο, αλλά και για να υπάρξει συντονισμός της δράσης των υπηρεσιών, μέσα από τη δημιουργία κοινής ομάδας, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

  • Αποφασίστηκε να επικαιροποιηθεί και να ενταθεί το σχέδιο δράσης κατά των 14 εγκληματικών οργανώσεων που αναφέρονται στο πόρισμα που παραδόθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ενώ για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας του πολίτη, προβλέπεται η αύξηση των περιπολιών σε σημεία όπου συγκεντρώνεται κόσμος στη μετά-Covid-19 εποχή και η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με τη δημιουργία μικρών και ευέλικτων ομάδων ταχείας επέμβασης.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Δευτέρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης έστειλε μήνυμα πως θα υπάρξει πόλεμος με το οργανωμένο έγκλημα με αφορμή τις εν ψυχρώ εκτελέσεις των τελευταίων ημερών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει καταθέσει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, φάκελο με συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Μάστιγα οι τηλεφωνικές απάτες: Εξαρθρώθηκε σπείρα στις Σέρρες * Οι 9 οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: