Ρεκόρ εμβολιασμών στην Ιταλία: Αρχίζει η χορήγηση εμβολίων σε εφήβους στη Ρώμη

File photo: Οι τουρίστες άρχισαν να επιστρέφουν στην Νάπολη, Ιταλία. EPA/CESARE ABBATE




Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα ανακοίνωσε ότι χθες στην χώρα καταρρίφθηκε κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε ό,τι αφορά την χορήγηση εμβολίων κατά του κορωναϊού.

  • Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο στις ιταλικές περιφέρειες συνολικά εμβολιάσθηκαν 598.510 άνθρωποι. Συνολικά 12.737.533 κάτοικοι της Ιταλίας έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολιασμού, ενώ έχουν χορηγηθεί 37.069.235 δόσεις,.

Παράλληλα από τις 7 Ιουνίου η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα ξεκινά στις 11 το βράδυ, αλλά από τα μεσάνυχτα και θα συνεχίσει να λήγει στις 5 το πρωί.

Από αύριο, δε, στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης αρχίζει η χορήγηση εμβολίων κατά της covid -19 και σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 12 με 16 ετών με την αναγκαία συναίνεση των γονέων τους.

  • Την εβδομάδα που αφήνουμε πίσω μας, ο εθνικός δείκτης μετάδοσης Rt παρουσιάζει και πάλι μείωση και διαμορφώνεται στο 0,68. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 0,72. Τα περιστατικά κορωναϊού είναι 32 ανά 100.000 κατοίκους.

Μεθαύριο, άλλες τέσσερις περιφέρειες (με πρωτεύουσα την Λ΄Ακουϊλά, την Βενετία, την Γένοβα και την Περούτζια) θα μετατραπούν σε λευκή ζώνη με μόνη υποχρέωση την τήρηση απόστασης ασφαλείας, την προστατευτική μάσκα και την πλύση των χεριών.

Μέχρι το τέλος του μήνα οι ειδικοί ευελπιστούν πως όλες οι περιοχές της χώρας θα έχουν γίνει λευκή ζώνη και ότι ίσως στις αρχές Ιουλίου οι Ιταλοί θα έχουν την δυνατότητα να βγάλουν την προστατευτική μάσκα τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Σχεδόν ένας στους 2 Ευρωπαίους έκανε τουλάχιστον μία δόση: Στα 260 εκατ. οι εμβολιασμοί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: