«Πρέσβεις» του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην Αφρική: Πτυχία σε 8 ιεροσπουδαστές

Στιγμιότυπο από την τελετή αποφοίτησης των Αφρικανών ιεροσπουδαστών. Τα πτυχία απένειμε στους αποφοίτους ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’. Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ




Την ευγνωμοσύνη του προς το υπουργείο Παιδείας εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ για τη στήριξη της ελληνικής πολιτείας στο έργο της σχολής «Αθανάσιος ο Μέγας», κατά τη χθεσινή τελετή αποφοίτησης των Αφρικανών ιεροσπουδαστών.

Επρόκειτο για μια τελετή ιδιαίτερα συγκινητική, που αποτέλεσε την αφορμή να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα ενός διετούς προγράμματος, που ξεφεύγει από τις απλές σπουδές και θεσμοθετεί τη δημιουργία ενός φορέα ο οποίος δημιουργεί όλο και περισσότερους «πρέσβεις» του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας στην αχανή αφρικανική ήπειρο.

Με την παράδοση των πτυχίων τους στους οκτώ τελειόφοιτους σπουδαστές από διάφορες χώρες της Αφρικής, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχαρίστησε στο πρόσωπο του γενικού προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, Αθανάσιου Κοτσιώνη, το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας και τη γενική γραμματεία Θρησκευμάτων, για τη στήριξή τους και την παραχώρηση εκπαιδευτικών, ώστε να λειτουργεί η Ακαδημία σωστά και να δίνει εφόδια γνώσεων στους φοιτητές.

Τα πτυχία απένειμε στους αποφοίτους ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Σεβ. Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Ναρκίσσου και του Σχολάρχη Θεοφιλ. Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού.

Παραβρέθηκαν επίσης ο γενικός γραμματέας της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας, Δημήτρης Κάβουρας, και η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας, Αλίκη Αντωνίου.

Οι ιεροσπουδαστές ευχαρίστησαν θερμά τον Πατριάρχη, για την αγάπη, την ευλογία του και την οικονομική, κοινωνική και πνευματική υποστήριξη.

Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής τόνισε ότι «η Αφρική είναι το μέλλον και είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε να δείξουμε ως Πατριαρχείο». Τους ευχήθηκε δε καλή πρόοδο έτσι ώστε να μεταλαμπαδεύσουν το φως της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στις πατρίδες τους στην Αφρική.

Η τελετή έκλεισε με τραγούδια και ύμνους στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, με βυζαντινά ακούσματα αλλά και αφρικανικές μελωδίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ν. Κάτσικας
Κάιρο, Αίγυπτος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ο Ελληνας μαέστρος που κρατά ζωντανή τη φλόγα του ελληνισμού στην Παραγουάη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: