Πιθανότατα εκτός Champions League Ρεάλ, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα λέει ο Θεοδωρίδης

ο Έλληνας γενικός γραμματέας της UEFA Θεόδωρος Θεοδωρίδης κατά τη διάρκεια της 45ης γενικής συνέλευσης στο Μοντρέ της Ελβετίας epa09146716 EPA/Richard Juilliart




Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα  να αποβληθούν από το Champions League Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους. Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας της UEFA Θεόδωρος Θεοδωρίδης σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «Marca».

Η UEFA σχεδιάζει να αποβάλλει τις τρεις ομάδες από το Champions League, με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομoσπονδίας να αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το τέλος της εβδομάδας και σίγουρα πριν από τη σέντρα του Euro στις 11 Ιουνίου.

Βέβαια, σε περίπτωση τιμωρίας τότε οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους δεν σκοπεύουν να μείνουν με σταυρωμένα χέρια, καθώς θα προσφύγουν στο CAS.

Ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής, Θεόδωρος Θεοδωρίδης ρωτήθηκε για το αν όντως οι τρεις σύλλογοι κινδυνεύουν με τιμωρία, αν δεν συμμορφωθούν με τους κανονισμούς και απάντησε πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες για κάτι τέτοιο.

«Αν δεν σεβαστούν τους κανονισμούς, μπορεί να αποκλειστούν. Εξαρτάται από αυτούς. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι υπόλοιποι σύλλογοι αποδέχθηκαν τους κανονισμούς. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι διότι υπήρξε παρερμηνεία. Αυτό που θα συμβεί δεν θα είναι μια προσωπική απόφαση του προέδρου ή της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA. Υπάρχουν αρμόδια όργανα για να κρίνουν και να αποφασίσουν. Ούτε ο πρόεδρος ούτε εγώ μπορούμε να επηρεάσουμε ανεξάρτητες αποφάσεις και αυτό είναι το σωστό. Για την UEFA όλοι οι σύλλογοι είναι ίσοι και όλοι υπερασπιζόμαστε τις αξίες του σεβασμού και της ισότητας. Αν παρέβησαν τους νόμους, θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Marca».

Με πληροφορίες από gazzetta.gr

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Euro 2020: Η ευκαιρία του Ρονάλντο να σημειώσει ένα μάλλον ακατάρριπτο ρεκόρ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: