Παραβίασε τους νόμους η κυβέρνηση Αναστασιάδη: Χορήγησε παράνομα χιλιάδες “χρυσά διαβατήρια”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απευθύνει χαιρετισμό στη συνέντευξη Τύπου του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκου Κόκκινου, με θέμα τις Δράσεις για την Ψηφιακή Μετάβαση που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος – Το Αύριο», στο Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος. ΓΤΠ, Σ. Ιωαννίδης




Η κυπριακή κυβέρνηση παραβίασε το νόμο σε αμέτρητες περιπτώσεις για τη χορήγηση υπηκοότητας σε χιλιάδες ανθρώπους, σύμφωνα με επίσημη έρευνα για την υπόθεση των “χρυσών διαβατηρίων”, γράφει η ιστοσελίδα Euractiv (με πληροφορίες από το Reuters). 

Η Κύπρος χορήγησε υπηκοότητα σε 6.779 άτομα μεταξύ 2007 και 2020, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων ήταν Ρώσοι, προτού τελικά καταργηθεί το πρόγραμμα.

Τα περισσότερα διαβατήρια εκδόθηκαν από την δεξιά κυβέρνηση που ανέλαβε την εξουσία το 2013 και επανεκλέχθηκε το 2018

“Κατά την άποψη της Επιτροπής στη διάρκεια αυτού του κρίσιμου χρονικού διαστήματος υπήρξε μαζική παρανομία… υπέρβαση του σχετικού νόμου από το Υπουργικό Συμβούλιο και άλλων σχετικά με την ιθαγένεια σε μέλη οικογενειών επενδυτών, δήλωσε ο Μύρων Νικολάτος, τέως Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ηγήθηκε της ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής που διορίστηκε από την κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε διαδικασίες επί παραβάσει κατά της Κύπρου για το θέμα πέρυσι, υποστηρίζοντας ότι η χορήγηση ιθαγένειας στην ΕΕ χωρίς πραγματικούς δεσμούς με το κράτος, υπονομεύει την ακεραιότητα της ιθαγένειας της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: Euractiv (με πληροφορίες από το Reuters) – Cyprus government broke its own laws in granting golden passports’, inquiry finds

Άθλιες ύβρεις του Ερντογάν κατά των συμμάχων στο ΝΑΤΟ: Θα γαμ… τις μάνες των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Ευρώπης!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: