Παράνομη η απεργία για εκπαιδευτικούς και ΜΜΜ ως τις 10 πρωί: Λόγω πανελλαδικών*Κανονικά η 24ωρη λέει η ΑΔΕΔΥ

FILE PHOTO: Mέλη της ΟΛΜΕ συμμετέχουν σε παλαιότερο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο η αυριανή απεργιακή κινητοποίηση σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μέχρι τις 10 το πρωί.

Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή του υπουργείου Παιδείας που ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η αυριανή απεργία.

Νωρίτερα παράνομη είχε κριθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (αρ.απόφασης 544/2021) η 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που έχουν εξαγγείλει τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Η απεργία σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων, θα ξεκινήσει από τις 00.01 τα ξημερώματα αύριο έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Κανονικά πραγματοποιείται αύριο η 24ωρη απεργία στο Δημόσιο

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή δημοσιεύματα ότι δήθεν βγήκε παράνομη και καταχρηστική η αυριανή 24ωρη απεργία που προκήρυξε, ανακοινώνει τα εξής:

1. Η απεργία σε όλο το Δημόσιο θα πραγματοποιηθεί κανονικά, εκτός από τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

2. Το ίδιο ακριβώς αποφάσισε και το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην με αρ. 375/2021 απόφασή του, η οποία εκδόθηκε αργά απόψε και επιδόθηκε στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πριν λίγο, και η οποία σε καμία περίπτωση δεν κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

3. Η τρομοκρατία που προσπάθησε να ασκήσει η Κυβέρνηση στους εργαζόμενους, μέσω της δικαστικής προσφυγής έπεσε στο κενό. Την απάντηση θα την λάβει αύριο με την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και στα συλλαλητήρια.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Παράνομη έκρινε την αυριανή απεργία των ναυτεργατών το Πρωτοδικείο Πειραιά

Ο Δένδιας διαφωνεί με τους “πανηγυρισμούς”; Έσπασε ο πάγος αλλά οι διαφορές με την Τουρκία εξακολουθούν να υπάρχουν…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: