Οριστικά και αμετάκλητα τα ισόβια στον “σφαγέα των Βαλκανίων” Ράτκο Μλάντιτς [video]

Ο Ράτκο Μλάντιτς, στο δικαστήριο της Χάγης, στη διαδικασία εκδίκασης της έφεσής του κατά της καταδίκης του για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία. EPA/PETER DEJONG / POOL




Απορρίφθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο η προσφυγή του Σερβοβόσνιου πρώην στρατηγού για τη χειρότερη θηριωδία επί ευρωπαϊκού εδάφους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.

Η διεθνής δικαιοσύνη επιβεβαίωσε σήμερα κατ΄ έφεση την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς για γενοκτονία και  εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας από το 1992 έως το 1995.

“Το τμήμα προσφυγών επιβεβαιώνει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε βάρος του Ράτκο Μλάντιτς”, δήλωσε σε ανακοίνωση ο Μηχανισμός για τα Διεθνή Ποινικά Δικαστήρια (MTPI), που έχει την έδρα του στη Χάγη, απορρίπτοντας την έφεση του πρώην στρατηγού που καταδικάστηκε για γενοκτονία για τον ρόλο του στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.

Σύμφωνα με την τελεσίδικη ετυμηγορία, ο 79χρονος Μλάντιτς, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία περίπου 8.000 Βόσνιων Μουσουλμάνων, αντρών και αγοριών στη Σρεμπένιτσα, το 1995, θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή.

Ακόμη, δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια φυλακή θα μεταφερθεί για να εκτίσει την ποινή του.

Ποιος θυμάται τον Ράτκο Μλάντιτς: Ο «χασάπης των Βαλκανίων» επιμένει ότι έκανε το καθήκον του

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: