Οργιάζουν οι φήμες για πασίγνωστο εφοπλιστή: Καταζητείται για την εκτέλεση στη Ζάκυνθο

File Photo Οι συλληφθέντες για τη δολοφονία της συζύγου του Διονύση Κορφιάτη, Χριστίνας Κλουτσινιώτη, αποχωρούν από την Εισαγγελία Αθηνών μετά την κατάθεσή τους ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




Φήμες που επιμένουν αλλά και δημοσιεύματα που αναφέρουν συγκεκριμένα ονόματα εμπλέκουν γόνο πασίγνωστης οικογένειας εφοπλιστών στην υπόθεση της εκτέλεσης του επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη στη Ζάκυνθο.

Ο συγκεκριμένος εφοπλιστής, ο οποίος αναζητείται από τις διωκτικές αρχές μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον εισαγγελέα, φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του ζεύγους Κορφιάτη, αφού κατά την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους διαφυγής με το οποίο οι δολοφόνοι της συζύγου του Ζακυνθινού επιχειρηματία προ έτους εγκατέλειψαν το νησί μετά την αποτρόπαια πράξη τους.

Οι επτά συλλήψεις για τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Κορφιάτη (τον Ιούνιο του 2020) έγιναν βάσει μήνυσης του ιδίου, ο οποίος όμως στο εντωμεταξύ επίσης δολοφονήθηκε.

Χρειάστηκε να περάσουν έξι μήνες από τις καταγγελίες Κορφιάτη το Δεκέμβριο του 2020 όταν ο επιχειρηματίας είχε κατονομάσει στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές οκτώ πρόσωπα ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς για τη δολοφονία της συζύγου του, προκειμένου να κινητοποιηθούν οι αρχές.

Τον εφοπλιστή είχε κατονομάσει ο δολοφονημένος επιχειρηματίας το Δεκέμβριο του 2020, στη  μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου

Ένα από τα πρόσωπα που είχε κατονομάσει ο Κορφιάτης φέρεται να απασχολούνταν ως προσωπικό ασφαλείας στο μεγαλοεφοπλιστή. Επίσης σύμφωνα με τις καταγγελίες Κορφιάτη όλα τα μέσα μεταφοράς των δραστών της δολοφονίας που είχαν χρησιμοποιηθεί, δηλαδή το αυτοκίνητο και το φουσκωτό σκάφος ανήκαν στον συγκεκριμένο εφοπλιστή και είχαν μεταφερθεί στη Ζάκυνθο από το Ψυχικό.

Ηθικός αυτουργός ο απότακτος αστυνομικός

Ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της συζύγου του Κορφιάτη εμφανίζεται απότακτος αστυνομικός. Πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα τα οποία επίσης είχε κατονομάσει στις αρχές ο Κορφιάτης. Μεταξύ τους ήταν και δύο πρώην αστυνομικοί.

Ο ένας είχε προφυλακιστεί μετά τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών. Ο άλλος είναι πρώην υποδιοικητής της Ασφάλειας Ζακύνθου και κρατούμενος στις φυλακές Πατρών. Ο τελευταίος είναι και το πρόσωπο που φέρεται σύμφωνα με την έρευνα να είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας. Ο αστυνομικός είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός σε ληστεία του πρώην δημάρχου Ζακύνθου. Βασικός μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος του ήταν ο Κορφιάτης.

Από το 2018 είχε καταγγείλει σχέδιο δολοφονίας

Να σημειωθεί ότι ο δολοφονημένος επιχειρηματίας είχε καταγγείλει από το 2018 στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του από συγκεκριμένα πρόσωπα και είχε σχηματιστεί δικογραφία. Στην μήνυσή του Δεκεμβρίου ο επιχειρηματίας ζητούσε να συσχετιστεί η δικογραφία με αυτήν που αφορούσε στη διερεύνηση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος και της συζύγου του.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Εκτέλεση στη Ζάκυνθο: Από τον εισαγγελέα στον ανακριτή οι 7 συλληφθέντες – “Δεν κάναμε τίποτα” λέει ένας εξ αυτών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: