Όνειρα θερινής νυκτός κάνει ο Ακάρ: Στην «γαλάζια πατρίδα» η Κύπρος, θα μείνουν και οι S-400

File photo: O Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ. Φωτογραφία Photo via Twitter, T.C. Millî Savunma Bakanlığı @tcsavunma
Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στην Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Ανέφερε ότι ποτέ δεν είχαν κρυφή ατζέντα και πως τους S400 τους είχαν διαπραγματευτεί ανοιχτά.

Σε ομιλία του σε ημερίδα για την “Ασφάλεια στην Θάλασσα”, ο Τούρκος Υπουργός αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Τζέιμς Όστιν χαρακτηρίζοντάς την εποικοδομητική και θετική.

“Η Τουρκία τάσσεται υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων στην περιοχή και στον κόσμο με βάση το διεθνές δίκαιο μέσω ειρηνικών μεθόδων και μέσα σε σχέσεις καλής γειτονίας. Ωστόσο είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο”, ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι “σε μια εποχή που οι κίνδυνοι και οι απειλές εναντίον της χώρας μας έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο, διαπραγματευτήκαμε με τους συμμάχους μας για την προμήθεια συστημάτων αεροπορικής άμυνας και επιχειρήσαμε να αγοράσουμε Patriot από τις ΗΠΑ και SAMP-T από τη Γαλλία – Ιταλία.

Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό για διάφορους λόγους. Γι’ αυτό, έπρεπε αγοράσαμε τα συστήματα αεράμυνας S-400 από τη Ρωσία, τα οποία πληρούσαν τις προϋποθέσεις που θέλαμε. Δεν το κάναμε κρυφά, δεν είχαμε ποτέ κρυφή ατζέντα.

Ο κύριος σκοπός μας να αποκτήσουμε αυτά τα συστήματα ήταν να υπερασπιστούμε τη χώρα μας και τα 84 εκατομμύρια πολίτες μας από πιθανές απειλές στον αέρα”.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι είναι έτοιμοι να απαντήσουν στις τεχνικές ανησυχίες των συνομιλητών συμμάχων τους. “Είμαστε ανοιχτοί και διαφανείς στις διαπραγματεύσεις για εύλογες και λογικές λύσεις. Η συμβολή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία είναι πολύ βαθύτερη και πιο περιεκτική από τα F-35 και τους S-400”, ανέφερε.

Δεν αποφασίστηκε η παρουσία μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Λευκόνοικο

Ο ψευδο-«πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ σε δηλώσεις του ανάφερε ότι δεν λήφθηκε οποιαδήποτε απόφαση σε σχέση με το «αεροδρόμιο» στο κατεχόμενο Λευκόνοικο και δεν δόθηκε καμία εξουσιοδότηση.

Όπως μεταδίδεται, ερωτηθείς ποιος αποφάσισε την χρήση του «αεροδρομίου» στο Λευκόνοικο για στρατιωτικούς σκοπούς, ο Σανέρ ανέφερε ότι συζητείται το θέμα για το άνοιγμα του «αεροδρομίου» σε οπλισμένα και μη οπλισμένα μη επανδρωμένα πτητικά μέσα για λόγους ασφαλείας, όμως δεν έχει υπογραφεί οτιδήποτε.
Ωστόσο κατηγορήθηκε καθώς οι πληροφορίες από την Τουρκία λένε ακριβώς το αντίθετο

ΚΥΠΕ, Άννα Ανδρέου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Ο Καναδάς θα μοιραστεί έως 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 με χώρες που έχουν ανάγκη


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: