“Όλα λειτούργησαν καλά”, δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του επί του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του εναντίον του Πάμπλο Καρρένο Μπάστα κατά τη διάρκεια του τέταρτου γύρου του τουρνουά τένις French Open στο Roland Garros στο Παρίσι, Γαλλία, 06 Ιουνίου 2021. EPA, CAROLINE BLUMBERG




Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση και τη νίκη του επί του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, στον 4ο γύρο του Ρολάν Γκαρός, εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Όλα λειτούργησαν καλά για εμένα σήμερα. Αισθανόμουν καλά μέσα στο γήπεδο, η στρατηγική που υιοθέτησα απέδωσε, το σερβίς μου ήταν καλό. Τα παιχνίδια με έναν παίκτη όπως ο Πάμπλο με βοηθούν να βγάλω το καλύτερο μου τένις», είπε ο Έλληνας πρωταθλητής, στις πρώτες του δηλώσεις μετά το ματς.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Τσιτσιπάς τόνισε:

«Νομίζω δεν έχει να κάνει με το πόσο εύκολα ή δύσκολα ήρθε η νίκη. Τα πράγματα έγιναν όπως τα θέλαμε και στο τρίτο σετ. Κατάφερα και έκανα το comeback, έδειξα ότι είμαι ακόμα στο παιχνίδι. Ήταν σημαντικό ότι δεν άφησα το τρίτο σετ να κατρακυλήσει. Είμαι χαρούμενος με την απόδοσή μου και το πώς αισθάνθηκα μέσα στο γήπεδο. Το παιχνίδι μου ήταν πολύ κοντά στο να είναι εξαιρετικό».

Αποκλείστηκε και η Ουίλιαμς

Ούτε η Σερένα Ουίλιαμς θα συνεχίσει την προσπάθειά της στο φετινό Ρολάν Γκαρός.

Η Αμερικανίδα τενίστρια, τρεις φορές νικήτρια του τουρνουά στο παρελθόν, σταμάτησε στον 4ο γύρο, γνωρίζοντας την ήττα από την Ελενα Ριμπάκινα από το Καζακστάν (Νο 22 στον κόσμο) με 6-3, 7-5.

Ετσι, η Ουίλιαμς, που τον Σεπτέμβριο κλείνει τα 40, θα συνεχίσει αλλού την αναζήτηση για το 24ο γκραν σλαμ της καριέρας της, ώστε να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Μάργκαρετ Κορτ.

Μετά και τον αποκλεισμό της Αμερικανίδας, έχουν μείνει πλέον «ζωντανές» στο απλό γυναικών μόλις δύο παίκτριες από το Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, η Σοφία Κένιν και η Ιγκα Σβιάτεκ.

Αμφότερες βρίσκονται στο καρέ της Μαρίας Σάκκαρη, που αντιμετωπίζει αύριο (7/6) την Αμερικανίδα στους «16» και, αν περάσει στα προημιτελικά, πιθανότατα θα βρει μπροστά της την Πολωνή κάτοχο του τίτλου.

Ακάθεκτος ο Τσιτσιπάς: Για δεύτερη σερί χρονιά στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: