O Μάτζικ Τζόνσον μαγεύτηκε από την Ελλάδα και …”πυροβολεί” με αναρτήσεις στο Instagram

Φωτογραφία που ανήρτησε στο Twitter o Τζόνσον @Earvin Magic Johnson




Καθημερινές είναι οι αναρτήσεις του Μάτζικ Τζόνσον από τις διακοπές του στα Ιόνια, καθώς ο θρύλοςτου NBA δείχνει να έχει μαγευτεί από κάθε τι το ελληνικό, από τη θάλασσα έως τις εκκλησιές.

 

 

«Πραγματικά απολαμβάνω τον χρόνο μου στην Ελλάδα. Σήμερα η Κούκι κι εγώ επισκεφθήκαμε ένα μοναστήρι που χτίστηκε το 1770 και ένα ξωκλήσι σε ένα νησί, προσβάσιμο μόνο με βάρκα, όπου ο κόσμος μπορεί να έρθει για να παντρευτεί» γράφει στη λεζάντα μιας ανάρτησής του.

 

Σε ένα άλλο βιντεάκι ο Μάτζικ Τζόνσον δείχνει το σημείο όπου κάνει το καθημερινό του έντονο περπάτημα (power walk) εκθειάζοντας την θέα γύρω του.

Κάποιοι οδηγοί μάλιστα που τον αναγνωρίζουν, του κορνάρουν και εκείνος τους αντιχαιρετά.

 

Από τις αναρτήσεις του Μάτζικ, δεν λείπουν ούτε οι γαστριμαργικές απολαύσεις που γνωρίζει στην Κέρκυρα.

«Χθες βράδυ φάγαμε το πιο απίστευτο ψάρι, φρέσκια σφυρίδα πιασμένη την ίδια μέρα στην Αυλή Κέρκυρας. Ηταν καταπληκτικό!», γράφει.

 

Γεννημένος στις 14 Αυγούστου του 1959, ο Έρβιν «Μάτζικ» Τζόνσον είναι ένας από τους απόλυτα κορυφαίους μπασκετμπολίστες στην ιστορία του αθλήματος αλλά και ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς αθλητές.

 

Αγωνίστηκε στην ομάδα των Λος Άντζελες Λέικερς για 13 ολόκληρα χρόνια, όπου κέρδισε συνολικά πέντε πρωταθλήματα.

Αγωνιζόταν στη θέση του οργανωτή του παιχνιδιού αλλά παρόιτι είναι «μόλις» 2,05 μ, χρειάστηκε κάποτε ακόμη και να αγωνιστεί στη θέση του σέντερ, αντικαθιστώντας άλλον έναν θρύλο του NBA τον τραυματία Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, στοιχείο ενδεικτικό του πλουραλισμού και της ιδιαίτερης μπασκετικής ευφυίας του.

Άλλωστε, ο πιο αγαπημένος του παίκτης ήταν ένας άλλος σέντερ, ο Μπιλ Ράσελ των Σέλτικς της Βοστώνης, θρύλος μιας προγενέστερης γενιάς.

 

Υπήρξε ένας από τους καλύτερους πασέρ του αθλήματος και πρώτος σε τελικές πάσες σε τέσσερις περιόδους, κρατώντας τον καλύτερο μέσο όρο ως σήμερα, με 11,2 ανά παιχνίδι.

Αποσύρθηκε το 1991 προκαλώντας αίσθηση όταν ανακοίνωσε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό HIV.

Επέστρεψε στην ενεργό δράση το 1992, κερδίζοντας τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του All-Star Game της ίδιας χρονιάς.

Σταμάτησε εκ νέου για τέσσερις περιόδους, αλλά επέστρεψε το 1996, σε ηλικία 36 ετών, παίζοντας τα τελευταία 32 παιχνίδια του, πάντα με τη φανέλα των Λέικερς.

 

Ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του NBA τρεις φορές, μετείχε σε εννέα τελικούς και σε δώδεκα παιχνίδια All-Star.

Ήταν βασικό μέλος της καλύτερης εθνικής ομάδας των ΗΠΑ όλων των εποχών, της περίφημης Dream Team, η οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 1992, στη Βαρκελώνη.

Μπήκε στο Hall of Fame του αθλήματος το 2002.

Mε το γελαστό του πρόσωπο, το σημαντικό φιλανθρωπικό του έργο αλλά και τη μάχη του ενάντια στο AIDS, ο επονομαζόμενος «Μάτζικ» πέρασε στην ιστορία και για τη δράση του εκτός γηπέδων.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL  στη ΝΕWS GOOGLE

Το απρόσμενο δώρο γενεθλίων στην Μέριλ Στριπ: Απέκτησε στάση του μετρό στη Νέα Υόρκη με το όνομά της

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: